18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

iki ölüm Meclis'te

Mardin Kızıltepe'de baba ile oğlunun polislerce öldürülmesi Meclis gündeminde. İnsan Hakları Komisyonu olayı araştıracak.

PKK’lı oldukları savıyla kızıltepe'de baba ile oğlunun polisler tarafından öldürülmesi Meclis gündemine geldi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu, olayı araştırmak üzere pazartesi günü Mardin’e iki milletvekilinden oluşan bir heyet gönderecek. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde TIR şoförü Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın güvenlik güçlerince öldürülmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, TBMM İnsan Hakları Komisyonu harekete geçti. Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, olayla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Bazı bilgiler ve duyumlar var. Ancak olayı incelemeden ne olduğu konusunda kesin bilgiye sahip olmadan, bir şey söyleyemeyiz. Konu önemli, araştıracağız" dedi. Elkatmış, Komisyon üyesi iki milletvekilinin bölgeye gönderilmesine karar verdiklerini kaydederek, "Arkadaşlarımız pazartesi günü Mardin’e gidecekler. Konuyu aştıracaklar" diye konuştu.

CHP DE BÖLGEYE GİDECEK

Bu arada CHP’li Mardin Milletvekili Mahmut Duyan da, olayı araştırmak için bölgeye gitti. Kızıltepe’ye giderken kar nedeniyle yolda kalan CHP’li Duyan, "İddialarla ilgili olarak ne diyorsunuz?" sorusuna "Gerçeği öğrenmeden bir şey söyleyemem. Bilgi alacağım" yanıtını verdi.

aa
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 10:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?