17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

100 avukattan suç duyurusu

Diyarbakır ve Batman barosuna bağlı yaklaşık 100 avukat, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 yaşındaki çocuk ile babasının öldürülmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır barosu avukatlarından Tahir Elçi, suç duyurusunda bulundukları dilekçeyi avukatlar adına Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

"Olayın yargısız infaz olduğu yönünde bulgular var"

17 aralıktaki Avrupa Birliği zirvesi öncesinde bu tür olayların meydana gelmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Avukat Elçi, "olayın bir yargısız infaz olduğu konusunda çok ciddi bulguların bulunduğu anlaşılmaktadır" dedi.

Tahir elçi, görgü tanıklarının ifadesinin güvenli bir ortamda alınmasını ve sonrasında güvenliklerinin sağlanmasını istedi.

DEHAP gençlik kollarından protesto

DEHAP gençlik kolları üyesi bir grup da, Atatürk anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı.

"Uğur terörist ise, biz de teröristiz" yazılı dövizle baskını kınayan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kızıltepe baskını Meclis’e taşınıyor

Baba Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesiyle ilgili araştırmalarını tamamlayan Meclis İnsan Hakları Komisyonu ise kapsamlı bir rapor hazırlayarak konuyu Meclis’e taşıyacak.

Heyetin ilk görüşü çatışma olmadığı yönünde

Heyetin ilk açıklamaları bir babanın çocuğunu bile bile ölümü götüremeyeceği ve 12 yaşındaki bir çocuğun terörist olamayacağı yönünde.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Uğur ile babası Ahmet Kaymaz, 21 kasım pazar akşamı evlerini gözaltına alan polislerin ’dur’ ihtarına ateşle karşılık vermiş ve çıkan çatışmada baba-oğul öldürülmüştü.
kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 16:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?