17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

Acılı aileye taziye ziyareti

Kızıltepe İlçesi’nde 21 Kasım 2004 tarihinde Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayını araştırmak için Mardin’e gelen DEHAP Genel Başkan yardımcıları Veli Büyükşahin ile Osman Özçelik, parti meclis üyesi Hüseyin Zorlu, Servet Yılmaz, Haydar Kılıçoğlu ve Batman, Diyarbakır ilçe belediye başkanları, Kaymaz ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ın vuruldukları yere kırmızı karanfiller bırakan DEHAP’lılar adına bir açıklama yapan DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin, "Bütün ülkelerde şeker dağıtılan çocuklar, kitap kalem dağıtılan çocuklar, maalesef burada babalarının öldürüldüğünü belirterek, yargısız infaz yapıldığını söylediler. Kızıltepe’de okula giden bir çocuğun yaşı kadar kurşun sıkıldı. Türkiye Avrupa sürecinde hazırlık yaparken bu tür olayların ortaya çıkması son derece üzüntü vericidir. Bir taraftan bunu yaparken, bir taraftan ne kadar demokratik olduğunu söylerken, Türkiye bu hali ile AB’ye giremez. Kimse bu olayları münferit olarak göstermesin. Hiç kabul edilecek bir olay değildir" dedi.

Ahmet Kaymaz’ın kardeşi Reşat Kaymaz ise, "Kardeşim ve yeğenimi polis ya da emniyet güçleri çok rahatlıkla tutuklayabilecekken, neden ateş açıldığını hala anlayamadım. Sorumluların mutlaka yargı önüne çıkarılması gerekir. Şu anda yargıya çıkarılanlar, emir alanlardır. Olayın arkasında, bu işte parmağı olan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır" diye konuştu

kızıltepe
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?