18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Akdoğan İlköğretim'e laboratuvar

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne bağlı Akdoğan köyündeki Akdoğan İlköğretim Okulu’na laboratuvar kuruldu.

Mardin’e bağlı köylerde okuyan öğrenciler de artık deney yapabilecekler. Akdoğan İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, çağdaş ve teknolojik mekanlarda deney ve ders yapmaları için Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, köy halkı ve velilerin desteğiyle laboratuvara kavuştu.

Açılışını Kaymakam Recai Akyel’in yaptığı laboratuvardan, taşımalı eğitim ile bu köyde öğrenim gören çevre köy çocuklarıyla beraber Akdoğanlı çocuklar da faydalanacak. Kızıltepe Kaymakamlığı, köylüler ve okul aile birliğinin katkılarıyla kurulan laboratuvarın açılışı nedeniyle yapılan törene, kaymakamın yanı sıra Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy, Akdoğan Köyü Okul Müdürü Fetih Karaboğa, köylüler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Recai Akyel, yeni açılan laboratuvar sayesinde artık köy öğrencilerinin de şehir merkezlerinde okuyan öğrenciler gibi modern şartlarda deney yaparak derslerini çalışabileceklerini söyledi. Öğrencilere daha iyi bir ortam sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirten Akyel, "Burada öğrenciler yeteneklerini geliştirecek. Açtığımız laboratuvar bize şarttı, çünkü gelişen dünyada biz de öğrencilerimizi geliştirmek zorundaydık. Laboratuvarda her türlü teknik cihazımız var. Öğrencilerimiz bundan sonra derslerinde gördükleri ve öğrendikleri konular hakkında deneyler yaparak çalışacaklar. Laboratuvardan sadece bu köyün öğrencileri değil, civar köydeki öğrenciler de yararlanabilir" dedi.

Akyel, ayrıca bu laboratuarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılacak çalışmalara devlet olarak ellerinden gelen yardım ve destekleri vereceklerini söyledi ve vatandaşların da bu çalışmalara katkı sunmaya devam etmelerini istedi.

Tören sonunda Okul Müdürü, yapılan çalışmalardan ve desteğinden ötürü Kaymakam’a teşekkür ederken, okulun çevre düzenlemesi için ihate duvarlarının yapılmasını ve öğretmen açığının kapatılması için yetkililerden destek beklediklerini belirtti. Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy da, önümüzdeki hafta öğretmen açığı olan bütün okullara üniversite mezunu vekil öğretmenler atanacağını açıklayarak, köylülerden bu konuda rahat olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:07:17
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 14:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman SARAÇOĞLU IP: 81.214.144.xxx Tarih : 9.03.2008 21:22:31

Bende Akdoğan Köyü İlkokulu mezunuyum.1964-1971 yılları arasında 7 sene kaldım Akdoğan'da.Çok sevindim laboratuvar açıldığına,Çocukluk günlerimin geçtiği köy Akdoğan,gözümün önünden hiç gitmiyor.Babam Toprak Mahsulleri Ofisinde Tartı Memuruydu.Ofisin bahçesine ne kaysı ağaçları dikmiştik o yıllarda.Şimdi onlarda bayağı yaşlanmıştır.Okulun bahçesinde ne maçlar yapmıştık.İstasyonda ne trenler beklemiştik.Okul Müdürü Reşat KOÇ hocam, okul müdürü dediğime bakmayın 5 sınıfında öğretmeni aynı zamanda, hayatta ise Allah Selamet versin,ölmüş ise Allah rahmet eylesin,okuldan hatırlayabildiğim bir Arada köyünden Tacettin birde istasyonda görevli bir memurun oğlu Yusuf,soyisimlerini hatırlamıyorum.Ben ise şu anda bir kamu kuruluşunda idareci olarak görev yapıyorum