24
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

Barış şöleni

Kızıltepe'nin Gurs köyünde Örnek ile Gökçen aileleri arasında yaşanan kan davası barışla noktalandı.

Bundan 3 ay önce Mardin Valisi Temel Koçaklar, Tugay Komutanı Tuğgeneral Selahattin Kısacık ve yörenin aşiret liderlerinin devreye girmesiyle iki aile arasındaki kan davası barışla noktalanmıştı. Kızıltepe İlçesi Yıldızlar Oteli’nde biraraya gelen her iki ailenin mensupları, bugün barış yemeğinde buluştu.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı barış yemeğinde konuşan Vali Koçaklar, artık kan davasının geçmişte kaldığını belirterek, 21. yüzyılda Türkiye’de kan ve gözyaşı istemediklerini söyledi. Koçaklar, "Bölgemiz, çok hassas günlerden geçiyor. Bu husumetin barışla noktalanması bizi çok sevindirdi. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Barış yemeğine katılan AKP Mardin Milletvekili Selahattin Dağ ise Mardin’de geçmişte kan davası yüzünden binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Artık bu kan davaları ortadan kalksın. Gözyaşları, acılar sona ersin. Bunu da ancak eğitimle yenebiliriz. Gençlerimizi silahla değil, eğitimle yönlendirelim. Onlara eğitim kapılarını sonsuza kadar açalım. Ancak kan davaları bu şekilde sona bulur" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Tugay Komutanı Selahattin Kısacık, her iki ailenin liderleri olan Ali Örnek ve Derviş Gökçen’i biraraya getirerek barıştırdı. Mardin Müftüsü Celal Yıldız da Kur’an-ı Kerim okuyarak, barış duası yaptı. Barış yemeğinde konuklar için 100 koyun kesildi, 500 kilogram pirinç pilavı ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 18:18:29
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 17:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?