19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Biçerdöver kursu tamamlandı

Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kızıltepe ilçesinde açılan biçerdöver operatörleri yetiştirme kursuna 10 kişi katıldı. Kurslara devam eden ve kurs sonunda yapılan sınavda başarı gösteren 8 kişiye sertifika verildi.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi, Kızıltepe ilçesinde açılan biçerdöver operatörleri kursuna 10 kişinin müracaat ettiğini, 13 gün devam eden kurslara ara vermeden katılan ve kurs sonunda yapılan sınavda başarı gösteren 8 kişiye sertifikalarının verildiğini söyledi.

Çebi, Karayolları Trafik Kanunu'nun değişik 42. Maddesi gereğince (F) Sınıfı Traktör Bakım ve Kullanma kursu ile Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme (G) Sınıfı Sürücü Kursları açma yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı'nca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na verildiğini hatırlatarak, "Bu yetkiye dayanılarak İl Müdürlüğümüzce Kızıltepe ilçesinde 13 gün devam eden biçerdöver operatörleri yetiştirme kursu düzenlenmiş, kursa 10 kursiyer müracaat etmiştir. Kurs bitimi yapılan test, uygulamalı ve sözlü sınavlarda başarılı olan 8 kursiyer sertifika almaya hak kazanmışlardır. Bu kursun temel amacı biçerdöver ile hasatta dane kayıplarını azaltmak ve operatörlerin bilgi ve becerilerini artırmaktır. Böylece dane kaybından dolayı meydana gelecek milli servet kaybını  azaltmış olduk'' dedi.

Tarım İl Müdürü Çebi sertifika alan kursiyerlerin, belgeleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat ederek ehliyetlerine '(G) sınıfı iş makinesi kullanabilir' ibaresini işletebileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 19:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?