17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

CHP`den `Kızıltepe`de yargısız infaz` iması

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde meydana gelen olayda Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz`ın güvenlik güçlerince öldürüldüğü iddiasını araştırmak üzere giden CHP milletvekilleri, ``ölümlerin bir silahlı çatışma sonucu meydana gelmediği`` kanaatine vardı.

CHP milletvekilleri Tuncay Ercenk, Ahmet Ersin ve Mesut Değer, Kızıltepe`de yaptıkları incelemenin ardından izlenimlerini bir rapor halinde CHP Grubuna iletti. Raporda, ölümlerin bir silahlı çatışma sonucu meydana gelmediği, maktüllerin üzerinde yakından ve tek taraflı yoğun ateş açıldığı ve ölümlerin bu şekilde olduğu sonucuna varılırken, maktüllerin terlikli olması, tankerin yakıt yüklü olması ve ne tankerde ne de çevrede kurşun izi olmamasının, maktül yakınlarının iddilarını doğruladığı da kaydedildi. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz`daki mermi girişlerinden bazılarının düzgün ve sıralı olmasının da çatışma ihtimalinin olmadığı, çünkü çatışma durumunda her iki taraf da hareket halinde olacağından mermi girişlerinin düzgün ve sıralı olmayacağı belirtilen raporda, çatışma ve operasyonlara giden güvenlik güçlerinin genel olarak uzun namlulu silahlar kullandıkları halde bu olayda 9 mm`lik MP 5 ve Uzi marka otomatik tabancalar kullanıldığına da yerverildi. Raporda, güvenlik güçlerinde olay yerinde bir çatışma yaşandığına ilişkin herhangi bir iz bulunmadığına da işaret edildi.

YARGILAMA BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

CHP Heyetinin raporuna bir basın toplantısıyla açıklayan Grup Başkanvekili Kemal Anadol, konunun bir an önce yargıya intikal etmesini ve yargılamanın bir an önce sonuçlanmasını istedi. ``Olay sizce bir yargısız infaz mı?`` şeklindeki soruyu yanıtlayan Anadol, ``Yargılamanın bir an öncçe yapılmasını yargısız infaz olup olmadığını öğrenmek için istiyoruz zaten. Biz yargının yerine geçip bir şey söylemek istemiyoruz. Biz mahkeme falan değiliz, o yüzden bir an önce yargılamanın yapılmasını istiyoruz`` dedi.

KOMPLO TEORİLERİ ÜRETMEK İSTEMİYORUZ

Kemal Anadol, olayın 17 Aralık öncesi meydana gelmesinin manidar olup olmadığı yolundaki bir soruyu yanıtlarken, ``Komplo teorileri üretmek istemiyoruz ama 17 Aralık öncesi böyle olayların yaşanması devleti de zor durumda bırakıyor. Ama bu olaylar planlı mıdır, kasıtlı mıdır bilemiyoruz tabi`` diye konuştu.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:52:57
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 13:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?