17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

Derikli Çoban Ressam'dan Kızıltepe'de sergi

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Çatalca mezrasında ikamet eden ve aynı zamanda çoban olan ressam, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle "Atatürk Sergisi" açtı.
Kızıltepe Kaymakamı Tayyar Şaşmaz'ın tahsis ettiği Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda 4. sergisini açan, Abdullah Aksu (45), yağlı boya resimlerden oluşan 60 parçayı sanatseverlerin beğenisine sundu. Atatürk hayranı olarak tanınan Abdullah Aksu'nun resim sergisini Kızıltepe Kaymakamı Tayyar Şaşmaz, Belediye Başkanı Cihan Sincar ve sanatseverler gezdi. Aksu'ya sergi açma konusunda her türlü desteği sağlayan Kaymakam Şaşmaz, "Ressamımızın Atatürk sevgisinden çok etkilendim. 19 Mayıs nedeniyle, salon ve organizasyon konusunda yardımcı olduk. Vatandaşlarımız, Atatürk'ün tablolarını izleyerek ulu önderi bir kez daha saygıyla anmış olacaklar" dedi.
Aksu ise, "Ben daha önce çeşitli yerlerde sergi açtım. Ancak bu serginin bendeki yeri apayrı. Nedeni ise, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı. Ayrıca serginin kendi memleketimde açılmış olması beni duygulandırdı. Bana bu konuda destek veren Kızıltepe Kaymakamı Tayyar Şaşmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 00:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?