24
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

Engellilerin mutlu günü

Kızıltepe'de, kaymakamlık tarafından düzenlenen Engelliler Haftası kutlamalarında, Kaymakam Recai Akyel’den araç gereç isteyen engelli vatandaşların talepleri Misak-ı Milli İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle yerine getirildi.

Kaymakamlık tarafından ihtiyaçları tespit edilen 22 engelli vatandaşa işitme cihazı, 2 kişiye yürüme aracı, 1 kişiye protez ayak ve 1 kişiye motorlu tekerlekli sandalye verildi. Törende bir konuşma yapan Kaymakamı Recai Akyel, her zaman muhtaç ve engelli vatandaşların hizmetinde olduklarını belirterek, "Ne ihtiyaçları varsa bize gelsinler, başımızın üzerinde yerleri vardır" dedi. Geçen yılın kış döneminde 4 bin aileye 500’er kilogram kömür dağıtıldığını hatırlatan ve bu yıl da 6 bin aileye kömür dağıtacaklarını açıklayan Akyel, 2 binin üzerinde vatandaşa yaşlılık ve sakat maaşı verdiklerini söyledi.

Mardin Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Onan da yaptığı açıklamada, katkılarından dolayı yetkililere teşekkür etti. Törene, Belediye Başkanı Cihan Sincar, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ticaret Borsası Oda Başkanı Mehmet Şahin, Şoförler Odası Başkanı Bedran Şahin, Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı İsa Tunç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeyni Ayan, Sağlık Grup Başkanı Abdurrahim Aksoy, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende araç gereçlerini alan engelli vatandaşlar, kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti ve devleti her zaman yanlarında görmek istediklerini belirterek, yardımların aksamadan sürmesini istedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 18:08:16
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?