19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

İddianame, otopsi raporu ile çelişiyor

Mardin Kızıltepe’de Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındakı oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesiyle ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye Meclis İnsan Hakları Komisyonu’ndan itiraz geldi

İddianamede 4 polisin baba ve oğulu öldürdükleri gerekçesiyle yargılanması isteniyor ancak Ahmet ve Uğur Kaymaz’ın çatışmada öldüğü ileri sürülüyor. Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri ise, bu iddianın hem kendi bulgularıyla hem de otopsi raporlarıyla çeliştiğini vurguluyor.

Meclis İnsan Hakları Komisyon’nun raporuyla Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi arasındaki çelişkiler şöyle:

Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre, baba ve oğulun öldürüldüğü olayda çatışma emaresi yok. Dışarı terlikle çıktığı belirlenen baba ve oğulun kıyafetleri de terörist imajına uygun değil.

Savcılık iddianamesinde ise “görev alanına sevk edilen 3 polis memurunun ‘dur’ ikazına ateşle karşılık verilmiş, bunun üzerine polisler de ateş açmıştır” denildi.

Komisyon raporununda “Çatışma olsaydı etrafta da kurşun izi olurdu, oysa kamyon da hiç kurşun izi yok” deniyor.

“KOMYONDA KURŞUN İZİ YOK”

İddianamede de kamyon üzerinde herhangi bir kurşun izine rastlanmadığı belirtilmesine karşın olay yerinde bulunan 13 kovandan 8’inin oğul Uğur, 5’inin de baba Ahmet Kaymaz’ın silahlarından çıkan mermilere ait olduğu ifade ediliyor.

Uğur ve Ahmet Kaymaz’a ait kalaşnikof marka birer tüfek bulunduğu ve ayrıca baba Ahmet Kaymaz’ın üzerinden 4 şarjör ve 2 Rus yapımı el bombası çıktığı da ileri sürülüyor.

SIRALI 6 MERMİ

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyelerine göre iddianame otopsi raporluyla da çelişkili.
NTV’nin sorularını yanıtlayan komisyon üyesi ve CHP Milletvekili Ahmet Ersin oğul Uğur Kaymaz’ın otopsi raporunda omurgasında 6 merminin sıralı olarak yer aldığını belirterek “Çatışma halinde mermilerin dümdüz girmesi mümkün değil” yorumunu yaptı ve iddanamenin kendilerini tatmin etmediğini söyledi.

NTV
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 14:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?