18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Kaymakam'ın asker sevgisi

Vatani görevlerini yapmak için acemi birliklerine teslim olmaya hazırlanan Kızıltepeli asker adayları, ilk tekmillerini Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel’e verdiler. Kaymakam, askerlerle tek tek sohbet ederek moral verdi.

1985-1 tertip olarak yurdun muhtelif birliklerine havacı, karacı, denizci ve jandarma olarak sınıflandırılan Kızıltepeli bin 200 asker adayı, sevk evraklarını almak için sabahın erken saatlerinde Hükümet Konağı önünde toplanmaya başladılar. İlçe Hükümet Konağı’nın zemin katında bulunan Askerlik Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan asker adaylarının heyecanına ortak olmak isteyen Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel, üst kattaki makamından inerek gençlerle tek tek ilgilenip, gidecekleri yerleri öğrendi.

Kendilerine moral vererek uzun süre sohbet eden Kaymakam Akyel, genç askerlere kendi elleriyle şeker ve çikolata ikram etti. Askerliğin her Türk evladı için yaşamda çok önemli bir evre olduğuna işaret eden Akyel, "Sevk evraklarınızı alarak kutsal vatani göreve sizler de ilk adımınızı atmış bulunuyorsunuz. Kahraman ordumuzun bir neferi olma şerefine erişeceksiniz. Hepinize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Bir kaymakam olarak değil, bir baba, bir ağabey olarak her zaman her konuda sizlere destek olmaya hazırım. Yeter ki bana ulaşıp, sıkıntılarınızı dile getirin" dedi.

Etrafını saran asker adaylarının sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra sevk evraklarını veren Kaymakam Akyel, gençlerin ses düzeyini de test etmeyi ihmal etmedi. Asker uğurlamanın başlıca sloganı olan "En büyük asker bizim asker" nidasını söyleyen Akyel, ardından bu sözleri asker adaylarına tekrarlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 13:40:56
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?