19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Kaymaz ailesi iddianameye tepki gösterdi

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir baba ile oğlunun öldürülmesi olayıyla ilgili savcılığın hazırladığı iddianameyi, öldürülen şahısların avukatı ve ailesi ’tutarsız’ olarak nitelendirdi.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir baba ile oğlunun öldürülmesinden sonra hazırlanan iddianame tepkilere sebep oldu. Öldürülen Ahmet Kaymaz’ın kardeş, Reşat Kaymaz, iddianamenin çelişkilerle dolu olduğunu iddia ederek, "İddianame güvenimizi sarstı. Hakkımızda yanlış şeylere yer verilmiş. İddianameyi hazırlayan savcıyı tekrar yerine davet ediyoruz. Olay yerinde bir çatışma yaşanmamıştır eğer yaşanmış ise, çevrede mermi izleri olurdu, hiçbir mermi izi yok. İddianamede, Uğur’un 8 kurşun sıktığı ağabeyimin ise 5 kurşun sıktığı ifade ediliyor. Böyle bir şey olsaydı, buralarda mermi izleri olurdu. Bizlerle örgüt arasında bağlantı kurmaya çalışmışlar. Bizim iddiamıza göre burada bir yargısız infaz vardır. Yine iddianamede bizim ev için ’milis evi’ diyorlar. Bizim evimiz milis evi değildir. Biz milisin ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Kaymaz ailesinin avukatı Erdal Cangir ise iddianamenin her zamanki gibi devleti koruyan bir anlayış ile hazırlandığını ileri sürerek, "Suni deliler sunulmuş sanıkların ifade ettikleri gibi olay basit bir olay değildir ancak iddianamede bir çok eksikler mevcut. İtirafçı tanık olarak ifadesine baş vurulan Halil İbrahim Öztürk olaydan bir gün sonra Gaziantep’te tutuklanmıştır. Yani olay olduktan sonra bu insanın verdiği bilgilerle böyle bir operasyon yapılamaz. Bunun için bu eksikleri mahkeme sürecinde delil olarak mahkemeye sunacağız. Bununla birlikte müvekkillerimizi örgüt ile bağdaştırmak istiyorlar. Bu doğru değildir. Müvekkillerimizin hiçbir surette örgüt ile ilgileri yoktur. Aynı zamanda müvekkillerimizin evi milis evi değildir ve bu ifadeyi kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İddianamede yer alan konuların birbiri ile çeliştiğini ve iddianamenin polisin isteği üzerine hazırlanmış olduğunu ileri süren Ahmet ve Uğur Kaymaz’ın avukatı Erdal Cangir, "İddianame olay yerine gelen Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve heyetlerin tespitlerinden farklıdır. Heyetlerin tespitleri bellidir, olay yerinde bir çatışma izi olmadığı gibi çevrede de mermi izi yok" dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi’ne iddianame hakkında itiraz dilekçelerini verdiklerini belirten Avukat Cangir, "İki konu hakkında itiraz dilekçesi verdik. Birincisi sanıkların tutuklanması ile ilgili, ikincisi ise bir kısım delilerin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp’a gönderilmesini talep ettik" diye konuştu.

Bu arada soruşturmayı yürüten Kızıltepe Savcısı Özlem Pınar Akkoç’un, iddianameyi tamamlayıp Mardin Ağır Ceza Savcısı’na verdikten sonra yıllık iznini kullanmak üzere tatile ayrıldığı belirtildi.

Kızıltepe-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:24:12
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?