18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe davasında 4 polise hapis istemi

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz’ın güvenlik güçleri tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak, 4 polis hakkında 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Davaya önümüzdeki günlerde Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak

Kızıltepe’de 21 Kasım’da meydan gelen olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Mardin Cumhuriyet Savcılığı, Ahmet Kaymaz ve Uğur Kaymaz’ın öldürülmesiyle ilgili 4 polis hakkında dava açtı. Dava ile ilgili hazırlananan iddianamede, Kaymaz’lara ait evin Kızıltepe Merkez Jandarma Karakolu’na düzenlenecek bir saldırı için kullanılacağı yönünde bilgi alınması üzerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

SİLAH BULUNDU İDDİASI
İddianamede, öldürülen Ahmet Kaymaz’ın yanında bulunduğu öne sürülen silahın da balistik incelemesi sonucu, 7 Ağustos’ta Mardin’in Yenişehir Polis Merkezi’ne düzenlenen saldırıda kullanıldığının belirlendiği iddia edildi.

Haklarında, “Meşru müdafaa sınırının aşılması suretiyle, müstakil faili belli olmayacak şekilde adam öldürmek” iddiasıyla dava açılan 4 polisin, 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Davaya önümüzdeki günlerde Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Bu arada, Ahmet Kaymaz’ın eşi Makbule Kaymaz ile ilgili hazırlanan fezleke Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Burada yapılacak incelemeden sonra dava açılıp açılmayacağına karar verilecek.

aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?