19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

‘Kızıltepe’ için tazminat ödenecek

Mardin Kızıltepe’de Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesini araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi CHP’li Hüseyin Güler, Kaymaz ailesine tazminat verilmesi için bir çalışma başlattı.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Hüseyin Güler, Kaymaz ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini, bunun öncesinde devletin aileye bir tazminat ödeyerek ilerde devletin mağdur olmasının önüne geçebileceğini söyledi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi Hüseyin Güler, Kızıltepe’deki olayın ardından bir çok yetkilinin görevden alındığına dikkat çekerek, Kaymaz ailesinden geriye kalan anne ve üç çocuğunun mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattığını belirtti. Güler, ilgili bakanlıklar ile görüştüğünü ve destek aldığını söyledi.

‘SADECE SOSYAL YARALARIN SARILMASI’

Kaymaz ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini belirten Hüseyin Güler, bunun öncesinde devletin aileye bir tazminat vererek ilerde devletin mağdur olmasının önüne geçebileciğini dile getirdi. Güler, çalışmasının sadece “sosyal yaraların sarılması” anlamında olduğunu vurguladı.

aa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 13:47:07
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 16:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?