19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe olaylarına tepkiler sürüyor

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde terörist oldukları gerekçesiyle 21 Kasım günü evlerinin önünde öldürülen baba-oğul Ahmet Kaymaz ile Uğur Kaymaz olayına tepkiler devam ediyor.

Olaydan sonra DEHAP tarafından organize edilen ve her pazar günü tekrar edilen "21 Kasım Olayına Tepki Gösterisi" bugün de gerçekleştirildi.

 Kızıltepe Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan DEHAP ilçe binasından yürüyüşe geçen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık bin kişilik kalabalık, çeşitli dövizler ve baba-oğul Kaymazlar’ın resimlerini taşıyıp sloganlar atarak kaymakamlığın bulunduğu hükümet konağı önünde önce oturma eylemi yaptılar.

Daha sonra bir basın açıklaması yapan DEHAP İl Başkanı Cemal Veske, Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayı üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen henüz yetkililerin ve emri verenlerin görevleri başında bulunmalarına tepki göstererek, "Bölgeye gelen çeşitli komisyonların tuttukları raporlarda olayın infaz olduğu konusunda birleştiklerini, ancak buna rağmen ilçe kaymakamı dışında hiçbir yetkili hakkında bir tasarrufta bulunulmamıştır" dedi.

Zaman zaman "Katiller bulunsun, hesap sorulsun", "Katiller yargı önüne", "Uğur’lar mezarda failler aramızda", "Şehitler ölmez" şeklinde sloganların atıldığı gösteride, grup geniş güvenlik önlemleri arasında olaysız şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?