18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe´de 4 polis açığa alındı

Mardin Kızıltepe’de Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayını Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi AKP’li Mehmet Nezir Nasıroğlu ve CHP’li Hüseyin Güler araştırdı.

Mardin Kızıltepe’de 12 yaşındaki bir çocuk ve babasının ölümü ile ilgili biri amir 4 polis açığa alındı.

KIZILTEPE RAPORU: ÇATIŞMA YOK

Mardin Kızıltepe’de polis tarafından öldürüldükten sonra “eylem hazırlığında terörist ” açıklaması yapılan baba-oğulun durumunu bölgede araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, raporlarında çarpıcı noktalara yer verecekler.

NTV’ye açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, sorumluların mutlaka yargılanması gerektiğini belirterek, “12 yaşındaki bir çocuk nasıl terörist olur. 12 yaşındaki bir çocuk nasıl silah eğitimi alabilir. Baba onu ölüme nasıl götürür” dedi.

“ÇATIŞMA İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Hüseyin Güler, baba-oğulun operasyonda öldüğü bilgisinin verildiğini, ancak kıyafetlerinin bir operasyon anına uygun olmadığını şu şekilde açıkladı:

“Çatışmada çocuğun ayağında bir sandalet bağlı, babada da terlik gibi ayakkabı. Soru işaretleri var. Emniyet’in çatışma diye ifadesi var. Terlikler teyit edildi. Giyim tarzları normal. Yolculuk hazırlığı için eşyayı koymaya gidiyor. Yemek sofrada bekliyor. Kamyonda çatışma izi yok.”

“MECLİS OLAYIN ÜZERİNE GİDECEK”

Komisyon üyeleri, Uğur Kaymaz’ın günlük eğitimine devam eden bir öğrenci olduğu, babanın ise ölümünden iki gün önce Silopi Sınır Kapısı’nda mağduriyetlerinin giderilmesi için insan hakları derneklerine başvurduğu bulunduğu bilgilerine ulaştı. Hüseyin Güler, “Meclis olayın üzerine gidecek ancak geride kalan anne, üç çocuk ve babaannenin toplumsal yarası nasıl sarılacak onu merak ediyoruz” dedi.

NTV
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 21:59:46
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 00:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?