22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe'de AB'ye uyum denetimi

Mardin’de, Avrupa Birliği’ne (AB) uyum yasaları çerçevesinde, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Mühendisleri Başkanlığı’nca ilk kez gıda denetlemesi yapıldı. 8 ayrı ekip değişik semtlerde bulunan gıda satıcılarını denetledi.

Kızıltepe Tarım İlçe Müdürlüğü ile Ankara’dan gelen Bakanlık personellerinin de katıldığı gıda denetimi ekipleri, ilçenin dört bir yanında aynı anda başlattıkları çalışmalarla, 5179 sayılı Gıda Yasası kapsamında, ilçede bulunan işyerlerini denetledi. Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde, gıdaların üretiminin, tüketiminin ve denetlenmesinin tarım ilçe müdürlüklerine devredilmesi ile birlikte, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Mühendisleri Başkanlığı’nda oluşturulan 8 ayrı denetleme ekibi, ilçenin değişik semtlerinde bulunan ekmek fabrikası, lokanta, pastane, bakkal ve marketler ile okul kantinlerinde sağlıklı gıda kontrolleri gerçekleştirdiler. Denetlemelerde, sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan işyerleri uyarılarak, kendilerine 15 gün içinde eksikliklerin giderilmesi için süre verildi.

Kızıltepe Tarım İlçe Müdürü Bekir Kılıç, Avrupa Birliği’ne uyum yasaları çerçevesinde gıdaların üretim, tüketim ve denetim görevinin Tarım Bakanlığı ile ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine bırakıldığını söyledi. Kılıç, "Gıdaların denetimiyle ilgili çalışmalarımız bugünden itibaren başlamıştır. Sağlıklı gıda, sağlıklı toplum anlayışından hareketle, bütün gıda üretimi ve satışı yapan yerleri denetledik. AB’ye girmeye hazırlandığımız bu süreçte, sağlıklı gıdaların öneminin bilincindeyiz. Bu amaçla, Kızıltepe’de üretim ve satış yapan işletmeleri denetliyoruz. Sağlıksız ve hijyensiz olan işletmeleri uyardık. 15 gün içinde bu uyarılara uymayan işletmeler hakkında, gerektiğinde kapatma kararına varabilecek yasal işlemlere başvuracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 11:57:20
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?