17
Mayıs
2024
Cuma
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe'de atlar yarıştı

 Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde geleneksel hale getirilen "2. Rehvan At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu.
Geleneksel Spor Federasyonu hakemlerinden Niyazi Korkmaz gözetiminde gerçekleşen at yarışlarına 26 at katıldı. Kızıltepe İlçe Stadyumu'nda ve Ankara Geleneksel Spor Federasyonu Hakemi Niyazi Korkmaz'ın gözetiminde yapılan yarışlara Mardin, Siirt, Batman, Silvan ve Midyat'tan toplam 26 at kıyasıya mücadele etti. İki ayrı kategoride yapılan "Rehvan At Yarışları" sonunda dereceye girenlere madalya ve kupalarını Mardin Valisi Temel Koçaklar'dan aldı. Yarışlarda 1. olan at sahiplerine 1 milyar lira, 2.olan at sahiplerine 500 milyon lira, 3. gelen at sahiplerine ise 250 milyon lira para ödülü verildi
Geleneksel Rehvan At Yarışları sonunda konuşan Mardin Valisi Temel Koçaklar, geleneksel sporlardan at yarışlarına her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirterek "Bu yarışları düzenleyen Mardin Atları Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kutluyorum. Bu yarışların devamlı yapıldığı takdirde ilginin her geçen gün arttığını görüyoruz" dedi. Kızıltepe Kaymakamı Tayyar Şaşmaz da bu yıl 2.'si düzenlenen yarışlarda ilginin artması kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade ederek "Düzenlediğimiz yarışlara katılımın yüksek olması sevindiricidir. Bu geleneksel Türk sporu olan at yarışlarının Kızıltepe İlçesi'nde üçüncüsü ve devamı olan diğer yarışların yapılması için elimizdeki imkanları kullanacağız" dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışlar renkli görüntüler oluşurken, zaman zaman pisten çıkan veya ürken atlar, sahiplerinin yardımı ile yarışmaya devam ettiler.
MARDİN - İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 18:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Akış IP: 88.246.125.xxx Tarih : 24.09.2006 15:14:25
Ben Atlı Mustafa. Antalya/Akseki/Ormana'lıyım. İstanbul'da ikamet ediyorum. Bu geleneksel yarışların gerektiği yeri bulması bir genç olarak beni sevindiriyor. Benimde Antalya'da rahvan taylarım var. İleride İnşaallah yarışlara katılmak istiyorum. Bu atların değerinin bilinmesini ve eskiden olduğu gibi o şanlı ihtişamına kavuşması için çalışmaların yapılmasını istiyorum. Bir atçı olarak elimden geleni yapma çabasındayım. Umarımki bu değerler devem eder.