19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe'de oturma eylemi

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde, terörist oldukları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda öldürülen Ahmet Kaymaz ve 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın faillerinin bulunup yargı önüne çıkarılması için Kızıltepe Adliyesi önünde oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kızıltepe İlçesi’nde 26 Kasım’da güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu vücuduna aldığı 13 kurşunla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ın faillerinin bulunup yargı önüne çıkarılması için DEHAP ilçe binası önünde toplanan kalabalık topluluk, "Vali istifa" sloganları eşliğinde Kızıltepe Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Adliye önünde oturma eylemi yapan grup, "Kaymakam istifa", "Uğur ölümsüzdür", "4 polis ile çözülmez tüm suçlular yargılansın" dövizleri taşıdı. Oturma eylemi süresince sık sık "Katiller bulunsun hesap sorulsun", "Çocuklara uzanan eller kırılır" sloganları atıldı. Eylemin ardından açıklama yapan DEHAP Mardin İl Başkanı Cemal Veske, olayın üzerinden yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen faillerin yargılanmadığına dikkat çekerek, "Failler aramızda dolaşıyor. Başbakan 12 yaşındaki bir çocuğun terörist olamayacağını söylüyor. Bizler biliyoruz ki, çocuk olmasaydı terörist damgasını vurmuşlardı. Biz öyle anlıyoruz. Bu olay münferit bir olay değildir. Mardin Valisi Temel Koçaklar’ın, Uğur’un ailesinden ve demokratik kamuoyundan özür dilemesi gerekir" şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda UNICEF’e çağrı yapan Veske, "UNICEF bu yönlü bir araştırma yapmıyor. Çağrımız onlaradır. Gelsinler bu olaya sahip çıksınlar" dedi.
Açıklamanın ardından grup DEHAP ilçe binasına kadar yürüdü.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 17:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?