19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepe'den İstanbul'a 'hayat çöreği'

KIZILTEPELİ KADINLARIN SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ İSTANBUL'A ULAŞTI

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kadınların sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi için Destek Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'ni kuran kadınlar 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'ne özel olarak kalp şeklinde kurabiye hazırlayıp İstanbul pazarına sattılar.

Tandır ekmeği konusunda uzmanlaşan Kızıltepeli kadınlar, Müslümanlarda özel günlerde, Süryanilerde ise düğünlerin vazgeçilmezi olan 'Kiliçe' çöreği çeşidini 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'nde kalp şeklinde hazırlayarak 'Hayat çöreği' adıyla sunarken bir ilke imza attılar.

Kızıltepe Destek Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'nde birlikteliklerini perçinleyen 17 kadın, Kiliçe'yi kendi öğüttükleri esmer unla yoğurup Suriye'den gelen baharatlarla süsledi. Kızıltepeli kadınlar, ortaya çıkan 'Sevgililer Günü'ne özel ürünlerini Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) katkılarıyla İstanbul pazarına gönderdiler.

KEDV'in arabulucuğuyla ilk siparişi İstanbul'dan aldıklarını belirten Kooperatifin 2. Başkanı Fasla Anter Alp, Boyner firmasından 14 Şubat Sevgililer Günü için İstanbul'a kalp şeklinde 10 bin adet kiliçe (kurabiye) gönderdiklerini söyledi. Alp, "Kızıltepe Belediyesi'nin destekleriyle girdiğimiz yolda doğu kadınının gücünü iş alanında da göstermeyi amaçlamaktayız. Belediyemiz yemekhanesinin işletmesini bizim koopertife verdi. Buradaki çalışmalarımıza benzer yenilikleri de ekleyerek sürdürmenin gayreti

içerisindeyiz. Söz konusu kalp şeklindeki Kiliçe-(Kurabiye) de bu gayretlerin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Bu konuda belediyemizin büyük desteğini yanımızda görüyoruz. Ayrıca İstanbul'a Boyner firmasına sattığımız 10 bin kurabiye için KEDV'in desteğini de özellikle vurgulamak isterim" dedi.

Kooperatifte fikirleri ve hamaratlığıyla dikkat çeken Nazan Demirli ise, benzer projelerin daha çok iş daha çok kadın istihdamı anlamına geldiğinin altını çizerek, "Bu tür sosyal dayanışmayı arttırıcı çalışmaların teşvik edilmesi için verilecek destekler çok önemlidir. Boyner firmasının yaptığı gibi, belki onlar için küçük, basit ancak bizim için çok önemli olan kurabiye imalatımız ve satışımız bundan sonrası için de neleri yapabileceğimizin bir göstergesi olarak önümüze çıkıyor. Biz bu ve buna benzer

işbirlikleri ve ortaklıklara açığız. Amacımız Güneydoğu'da daha çok kadın gücü daha çok kadın istihdamıdır" diye konuştu.

KIZILTEPELİ KADINLARIN SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ İSTANBUL'A ULAŞTI
KIZILTEPELİ KADINLARIN SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ İSTANBUL'A ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 13:41:02
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 18:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?