19
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Kızıltepeli özürlü gencin büyük başarısını konuşuyor

Çalışmak zorunda olduğu için ilköğretim ve liseyi dışarıdan bitirerek, özel yetenek imtihanıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne birincilikle giren Nurullah Görhan, üniversite yıllarında içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan dolayı, oto tamirciliği yapmasına rağmen, 2000 yılında fotoğraf, 2001 yılında heykel rölyef sergisi açarak, 2002 yılında uluslararası kireçtaşı sempozyomuna katılmaya hak kazandı. Üniversiteyi bitirdikten sonra da çalışmalarına devam eden Görhan, 2003 yılında Mardin’de KPSS protesto sergisi, eğitime destek sergisi ve Kızıltepe Festivali’nde resim sergisi açtı.


2004 yılı Mart ayında tarihi Keçiburcu’nda açılan "Dilin Gücü 2: Minör Oluş" sergisinde yaptığı animasyon desekli kısa film gösterileriyle Avrupalı küratörler tarafından keşfedilen Görhan, önce eğitim için İstanbul’a, oradan da Avrupa’da sergiler açmaya davet edildi. Halen Kızıltepe ve Mezopotamya adlı belgeselin yönetmenliğini yapan Görhan, "3 yıl KPSS’ye girdim. Özel yetenek sınavıyla üniversiteye yerleştiğim için temelim yoktu ve bu yüzden kazanamadım. Ülkemde öğretmenliğe bile layık görülmedim. Ama yılmadım sanatımı icra etmeye devam ettim. Şu an tek hedefim Avrupa’ya gitmek. Maddi sıkıntı çekmeden sanatımı icra etmek istiyorum" dedi.


En büyük gayesinin animasyon destekli mitolojik filmler yapmak olduğunu anlatan Görhan, "Savaşlarda en çok kadınlar ve çocuklar acı çekiyor. Savaş var oldukça savaşa karşı olanlar da var olacaktır. Savaşsız bir dünya için savaşmalıyız" diye konuştu.

iha-mardin
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?