18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Köylünün Yüzbaşı Nihal Bacısı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne bağlı Ataköy’de, ’Köy Destek Uygulaması’ çalışmalarının koordinatörlüğünü yapan Piyade Yüzbaşı Nihal Özsarı, köylüler tarafından çok seviliyor.

’Ordu-Millet El Ele’ çalışmaları kapsamında Mardin Valiliği ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nca planlanan ’Köy Destek Uygulaması’ projesinde yer alan Ataköy’de çalışmaların koordinatörlüğünü yapan 70. Mekanize Piyade Tugayı’nda görevli Piyade Yüzbaşı Nihal Özsarı, köy sakinleri tarafından el üstünde tutuluyor. Çalışmaların her aşamasında kendisiyle irtibatta olan köylüler ile sıkı bir dostluk bağı kuran Yüzbaşı Özsarı, özellikle kadınlar tarafından çok seviliyor. Köylü kadınlar, samimi sohbetler yaptıkları Nihal Yüzbaşı’yı kendilerinden biri gibi gördüklerini ifade ederek, Yüzbaşı’nın, kendilerine bir komutandan çok, ’kardeş, bacı’ olarak yaklaştığını söyledi.

Yüzbaşı Nihal’in bir kadın olarak böyle zor bir askeri görevi başarıyla yaptığı için onunla gurur duyduklarını söyleyen köylü kadınlar, ayrıca kadının isterse her şeyi başarabileceğini gösterdiği için de çok mutlu olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 14:46:41
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 12:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kasım demir IP: 85.97.127.xxx Tarih : 30.04.2005 16:48:21
SAYIN:NİHAL YÜZBAŞIYI KUTLAR SAYGILARIMI SUNAR,BAŞARILARIN DEVAMINI DİLLERİM.AYRICA KIZILTEP'DE AÇMIŞ OLDUĞU MEHMETÇİK DERSHANESİ İÇİN TEŞEKÜRLER EDERİM.BEN MEHMETÇİK DERSHANESİNİN GEÇEN YILIN ÖĞRENCİSİYIM ÖSS'YI BU YIL KAZANDIM.HARRAN ÜNİV MUHASEBE BÖLÜMÜNDE OKUYORUM.MADDİ DURUMUM IYI DEĞİL,SAYIN:NİHAL YÜZBAŞINDAN BURS İMK VARSA YARARLANMAK İSTİYORUM.DERSANENİN DEVAMINI DİLER,SAYGILARIMLA.....