22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIZILTEPE - MARDİN

Kütüphaneden 'barış' çağrısı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi Bozhöyük Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin, resim sergisinden elde ettikleri gelirle kurdukları kütüphane, törenle hizmete açıldı. Kaymakam Akyel, belde halkından husumete son verilmesini istedi.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 60 haneli Bozhöyük Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, açtıkları ’Tahta Kanatlı Resim Sergisi’nden elde ettikleri gelirle, köylerine kütüphane kurdular. Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel’in katkılarıyla kurulan köy kütüphanesi, Bozhöyük Köyü’nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine; Kızıltepe Kaymakamı Recai Akyel, 4. Hudut Alay Komutanı Adnan Atalay, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy katıldı. Törende konuşan Kaymakam Recai Akyel, "Böylesi önemli bir kültür çalışması yapan minik öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve vatandaşları kutluyorum. Kaymakamlığımızın da desteğiyle Bozhöyük’e kütüphaneye kavuşturduk. Böylesi önemli bir kültürel düşüncenin diğer köylülerimize de örnek teşkil etmesini istiyorum" dedi.

Kaymakam Akyel, köyde iki aile arasında husumet olduğunu öğrendiğini, kültürel faaliyetlerde bulunan bir yerde düşmanlığın olmaması gerektiğini belirterek, "Böyle bir yerde düşmanlık olmaz; kardeşlik ve huzur ortamı olur" şeklinde konuştu.
Törene katılanlar, daha sonra, hizmete açılan köy kütüphanesini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 20:28:34
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?