18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Mardin´deki baba - oğul cinayeti TBMM gündeminde

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`dan bir heyet önümüzdeki hafta Mardin`e giderek, 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile babası Ahmet Kaymaz`ın Jandarma tarafından "terörist" oldukları gerekçesiyle öldürülmesi olayını inceleyecek.

12 yaşındaki Uğur ile babası Ahmet Kaymaz, geçen hafta, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde evlerinin önünde Jandarma tarafından evlerinde ``terörist`` oldukları gerekçesiyle öldürülmüştü.

Mardin Valiliği, olayla ilgili olarak, "İki terörist ele geçirildi" açıklaması yapmıştı. Görgü şahitleri ise baba Ahmet Kaymaz`ın evinde öldürüldüğünü ve o sırada eve dönen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz`ın ise evin dışında jandarma tarafından öldürüldüğü iddiasında bulunmuşlardı.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından AKP Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu ve CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler`den oluşan bir heyet Pazartesi günü Mardin`e gidecek. Merdin`de bu olayla ilgili araştırma yapacaklarını söyleyen Güler, ``Uzun zamandır bölgede bu tür olaylar yaşanmıyordu. Vatandaşla sağlıklı bir zemine oturtulan ilişkinin devamından yanayız. Gerçekten kusur varsa yasal zemin içinde gerekenler yapılacak`` dedi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 22:17:21
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 00:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ballı IP: 85.98.33.xxx Tarih : 27.05.2008 18:59:30

ahmet ve ugur kaymazı tc öldürmüştür bu bilgileri kardeşşinden aldık eger onada bişey olsa o zama tüm aşiret ve büyüklerimiz ayaga kalkar mmsn adresim yanlış başkasını kusura bakma adım da yanlış bu olayı bu gün bize anlatı ve bir daha olmasın gazetede terörün öldürdügü söylendi bunuda bilin kürtler türkler kardeşti aramızı bozanlar abd dir saygılarımla sunar kkk.kkk?