18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIZILTEPE - MARDİN

Mardinli öğrencilerin yol çilesi bitmiyor

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne bağlı Alakuş Köyü’nde öğrenciler, Dikmen Beldesi İlköğretim Okulu’na gitmek için her gün at arabasıyla 6 kilometre yol katediyor. Öğrenciler, çamur nedeniyle uzun süren yolculuk sırasında sık sık üşütüp hasta oluyor.

İnsanların yürümesinin neredeyse imkansız olduğu çamurlu köy yollarında, öğrencileri okula götürmek için kullanılan at arabası da yol almakta bir hayli güçlük çekiyor. Alakuşlu köylüler, yaz kış çocuklarını at arabasıyla okula götürdüklerini ancak kış aylarında ulaşımın çok güç şartlar altında yapılabildiğini belirterek, "21. yüzyıla yakışmayan bu manzaralarla maalesef her kış karşılaşıyoruz. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımız, bu güç şartlara rağmen okuma azmi taşıyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz, taşımalı eğitim için yapılacak olan 2. dönem ihalesinin biran önce gerçekleşmesi ve bu çilenin son bulmasıdır. Bu cefayı çeken çocuklarımızın eğitimdeki başarısının hangi seviyede olacağını varsın yetkililer düşünsün" dediler.

Çamurlu yolları aşarak okula gelen öğrenciler ise sınıf kirleneceği için öğretmenleri tarafından içeri alınmadıklarını iddia ettiler. Öğrenciler, "Bizim yaşadıklarımızın ileride de yaşanmaması için ne pahasına olursa olsun okuyup vatanımıza faydalı birer insan olacağız. Yolu bozuk ve okulsuz köy kalmaması içih çalışacağız" diye konuştular.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 12:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?