26
Mayıs
2024
Pazar
KIZILTEPE - MARDİN

Muhtarların örnek dayanışması

(ÖZEL HABER) - MARDİN'DE MUHTARLARIN ÖRNEK DAYANIŞMASI

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Ğurs vadisindeki köy muhtarlarının dayanışması görenleri hayran bırakıyor.

Kızıltepe ilçesine 10 kilometre mesefede bulunan Ğurs vadisinin 12 köyünden biri olan Karaman köyünde yağmurların etkisiyle yaşanan toprak kayması yolu kapatırken 4 köy muhtarı el birliğiyle çalışarak toprak kayması olan yerde taş duvarla set oluşturdular.

Vadi boyunca uzanan 12 köyün 4 muhtarı önce taş temin etti. Muhtarlar daha sonra da kum ve çimento temin edip harç oluşturdu ve el yordamıyla duvarı yükselttiler. Duvar yapımı için birlikte çalışan Ali Paşa Köyü Muhtarı Nezir Ekinci, Karaman Köyü Muhtarı Murat Demir, Tuzla Köyü Muhtarı Ali Aygün ile Ayaz Köyü Muhtarı Mahmut Aslan'ın dayanışma içerisinde çalışmaları görenleri hayran bıraktı. Duvar yapımında duvar ustası olarak çalışan Ali Paşa Köyü Muhtarı Nezir Ekinci, maddi imkanları olmadığı için işi kendileri yapma kararı aldıklarını söyledi. Ekinci, "Yağan yağmurun etkisiyle yukarıdan aşağıya dökülen topraklar çamurlaşıp ulaşımı olumsuz etkiliyordu. Ğurs vadisinin tek ulaşım yolu olduğu için bütün köyler sorun yaşamaktaydı. Temin ettiğimiz taş ve diğer yapı malzemeleriyle birlikte işçiliğimizi konuşturduk. Diğer muhtar arkadaşlarımızla birlikte dayanışma içerisinde duvarımızı set olarak yükseltiyoruz" dedi.

Yaşanan dayanışmanın birçok kişiye örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, "Mardin'in bir tek vadisi var. Bu vadimiz yöre insanı tarafından kullanılır ve mesire alanlarıyla doludur. Köylerimizin dik ve kayalık olmasından dolayı zaman zaman vatandaşlarımız sıkıntı yaşayabiliyorlar. Köylerimizde birtakım eksiklikler mevcuttur. Bu eksikliklerin idarecilerimiz tarafından dikkate alınıp ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Karaman Köyü Muhtarı Murat Demir ise, köy muhtarı arkadaşlarına yardımları için teşekkür etti.

(ÖZEL HABER) - MARDİN'DE MUHTARLARIN ÖRNEK DAYANIŞMASI
(ÖZEL HABER) - MARDİN'DE MUHTARLARIN ÖRNEK DAYANIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 12:56:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 15:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?