22
Mayıs
2024
Çarşamba
KIZILTEPE - MARDİN

Öğrenmenin yaşı yok

Kızıltepe'de özel eğitilmiş 70 gönüllü öğretmen tarafından ilçe merkezinde 17, köylerde ise 13 ayrı yerde ’Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi’ kursları açıldı.

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binasındaki okuma yazma kursunun açılışına Vali M. Temel Koçaklar, Kaymakam Recai Akyel, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Defterdar Mustafa Ceylan ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy katıldı. Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği toplantı salonunda yaşları 14 ile 60 arasında değişen 21 kişiye hızlandırılmış okuma yazma kursu veriliyor.

Diyarbakır’da özel olarak Kolaylaştırılmış Okuma Yazma Eğitimi (KOYE) alan 70 gönüllü öğretmen, ilçe merkezindeki ilköğretim okullarında ve köylerde okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşlara yönelik kurs açacaklar.

İlçe merkezinde 17, köylerde ise 13 ayrı yerde okuma yazma kursu açıldığını söyleyen Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Aksoy, ilçe merkezindeki bütün ilköğretim okullarında ve köy ilköğretim okullarında kursların yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde okuma yazma kursuna katılanlar ile tek tek sohbet eden ve ilgilenen Vali M. Temel Koçaklar, okumanın yaşı olmadığını belirterek, bütün olumsuzlukların temelinde eğitimsizliğin bulunduğunu ifade etti.

Koçaklar, "Büyük Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, en büyük düşman cehalettir. Cehalet ile baş etmenin yolu da eğitimden geçer. Okumanın, eğitim görmenin yaşı ve zamanı olmaz. Özel eğitim gören öğretmen arkadaşlarımız, 10 hafta sürecek kurslarda size okuma yazmayı öğretecekler. Okuma yazma bilmemek ayıp değil, ama öğrenmemek ayıptır. Akraba ve komşularınızı beraberinizde buraya getirin ki, okuma yazma öğrensinler" dedi.

Kursa gelini Türkan Kahraman (22) ile birlikte gelen ve gelini ile yan yana oturan Ayşe Kahraman (63), okuma yazma bilmediği için utandığını ifade ederek, "Okula giden torunlarım bazen yanıma gelerek dersleri konusunda sorular soruyorlar. ’Bilmiyorum’ demeyi hazmedemiyorum. Kurs açılacağını öğrenince, gelinim ile birlikte kayıt yaptırdık. Okuma yazma bilmemek zihinsel bir körlüktür. Devletine, çevresine ve çocuklarına yararlı olmak isteyen okusun" şeklinde konuştu.

Vali M. Temel Koçaklar, Ayşe ninenin herkese örnek teşkil etmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 12:55:50
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 14:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?