18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

1001 Hatim Duası'na yoğun ilgi

Star FM'in düzenlediği "Kur’an Âşıklarının el birliğiyle 1001 Hatim Duası" kampanyası sonuçlandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada 1001 hatim duasıyla yola çıkan radyo, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle 1616 hatim toplayarak, bir rekora imza attı.

Radyo aracılığıyla halka ulaşılarak, vatandaşların okuduğu Kur’an-ı Kerim hatimlerin topluca duaları okundu.

Peygamber efendimizin kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan kampanya büyük destek aldı.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda biraraya gelen vatandaşlar, salonu hıncahınç doldurdu. Davetlilerin büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu programda hatim duası okunurken, bazı vatandaşların duygulanarak ağladıkları görüldü.

Hafız Bilal Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim bir aşr okumasıyla başlayan programda, Midyat İmam Hatip Lisesi Umut İlahi Grubu da ilahiler seslendirdi. Programda ayrıca şiirler okundu ve hadis-i şerifler seslendirildi.

Midyat Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Baysal, "Diller ve dinler diyarının güçlü sesi Midyat Star FM’in düzenlemiş olduğu bu program bizleri çok duygulandırdı. Bunun manevi değeri çok büyüktür. Tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. baysal, bu tür heyecanların sürekli yaşatılmasını istediğini ifade etti.

Daha sonra Kuran-ı Kerim’in duası Arapça ve Türkçe okunurken, salondakilerde hep bir ağızdan "Âmin" sesleriyle salonu inlettiler.
Star FM, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Yıldı da "Bu kampanyayı başlattığımız zaman, 'Bir ayda başaramazsınız' diyorlardı. Ama niyet iyi olunca, Allah da yardım ediyor. 1001 değil 1616 hatim ve binlerce diğer sureler ve salâvat-ı şerifler topladık. Ne mutlu o insanlara ki katkıda buldular. Ben şahsım ve tüm Midyat halkı adına, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız yerine ulaştı" diye konuştu. Program bitiminde 1001 hatim kampanyasında emeği geçenlere çeşitli hediyeler verildi.

Girişte gelen vatandaşlara 1000 adet Elmalılı M. Hamdi Yazır’ın Kur’an-ı Kerim Türkçe Meali kitap ile güller dağıtıldı. Program içerisinde verilen arada ise konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 09:46:03
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 09:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?