16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

24 parmaklı peynirci çocuk

Babasıyla Tatvan’dan yola çıkarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini İli-İl, İlçe-ilçe gezerek peynir satıp aile geçimini sağlayan 16 yaşındaki 24 parmaklı Muhammed Seven, parmaklarından hiçbir rahatsızlık duymadığını ayakkabı ve eldiveni herkesin aldığı yerden aldığını ve giydiğini belirtti.

24 parmaklı peynirci çocuk, babasıyla gezip peynir satmayı çok sevdiğini, ancak sosyal güvenceleri olmadığına dikkati çekerek, hastalandığımız zaman tüm kazandığımızı doktorlara ve ilaca harcıyoruz. Devletimiz bize imkan vermelidir, sosyal güvencemizi sağlamalıdır. Benim sigortam olsaydı çalıştığımız parayla daha güzel kıyafetler alıp okula öyle giderdim. Şimdi ise bir ceketimi kolları tamamen kısalıncaya kadar giyiyorum” şeklinde konuştu.

Baba Ali Seven ise 6 çocuklu ailenin geçimini sağlamak için hayatımız yollarda geçiyor. Çok zor şartlarda peynirimizi pazarlıyoruz. Bazen peynirimiz elimizde kalıyor zarar ediyoruz. Hayat şartları çok zor, çocuklarımı okutmak için çabalıyorum, ama yetersiz kalıyorum.

Fahri ÖZTEK
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 22:02:32
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 23:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?