16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

3. geleneksel toplu sünnet şöleni

Mardin'in Midyat İlçesi'nde, "Doğduğunuz ve Doyduğunuz Yerin Hürmetine" sloganıyla düzenlenen '3. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni' başladı. 

Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan toplu sünnet şölenine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, erkekliğe ilk adımı atan çocuklar aileleriyle beraber mutluluklarını paylaşıyor. 

Şölene, Anavatan Partisi (ANAP) İlçe Başkanı Eyüp Doğan, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Zeki Ayyıldız, belediye encümen üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, belediye olarak yardıma muhtaç ailelerin 4 yaş ve üzeri çocukları için toplu sünnet şöleni düzenlediklerini belirterek, "Çocukların sünnetinin daha sağlıklı şartlarda gerçekleşmesi için öncülük yapıyoruz. Buradan çocuklarımıza sesleniyorum: Sizler büyüyeceksiniz ve aklınızla, ahlakınızla bu memlekete hizmet edeceksiniz. Ülkeniz, halkınız ve insanız için çalışacaksınız. Ümidimiz; önce Allah, sonra sizler olacaksınız. Birazdan erkekliğe ilk adımı atacağınızı müjdeliyor, şimdiden her biriniz için geçmiş olsun acil şifalar diliyorum" diyerek bir hafta sürecek olan toplu sünnet şölenine herkesi davet etti. 

Şölende, sünnet olmak için sıranın kendilerine gelmesini bekleyen bazı çocuklar, korku ve endişeyle erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. Bazı çocukların daha sünnet olmadan ağlaması ise ilginç görüntülere sahne oldu. 

Özel Midyat Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan ve 4 sağlık memurunun görev aldığı sünnet şöleninde, tüm masrafların belediye tarafından karşılandığı belirtildi. 

1 hafta süreyle devam edecek şölende 500 çocuğun sünnet edilmesi hedefleniyor.
Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 16:13:56
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 18:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veliiş IP: 88.233.214.xxx Tarih : 6.07.2006 22:01:27
sitenizi beğendi guzel ama daha çok resim olsa daha ii olur