18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

5 yıldır bitmeyen inşaat

Midyat İlçesi'ne bağlı Mercimekli Köyü'nde yaklaşık beş yıl önce inşaatına başlanan cami maddi imkânsızlıklar yüzünden bir türlü bitirilemiyor. Şu ana kadar 100 milyar harcanan cami 30 milyar bulunamadığı için ibadete açılamıyor.

Köyde tek cami olması nedeniyle vatandaşlar namazlarını, inşaat halindeki camide kılıyor. Beş yıldır aralıklarla inşaatına devam edilen camide köylüler maddi olanaklar yüzünden camilerini bitiremediklerini belirttiler.

200 kişi kapasiteli, içinde taziye evi de bulanan caminin dış duvar kaplaması ile kubbe camları, zemin, çevre düzenlemesi, abdesthanenin düzenlenmesi yapılması gereken çalışmalar.

Köydeki maddi durumu iyi olan vatandaşların cami inşaatının tamamlanması için gerekli destekleri yaptıklarını belirten köy muhtarı Ömer Gül, “vatandaşlar ellerinden gelen yardımı yaptılar ama yine de camimizin inşaatını bitiremedik. Dışarıdaki maddi durumu iyi olan vatandaşların bize destek olmalarını istiyoruz” dedi.

Gül, inşaatın bitirilemediği için, cemaatin toz toprak içinde namaz kıldıklarını belirterek, "Köyde tek camimiz var ve bütün köylüler buraya gelip namazlarını kılıyorlar. Bizlerin gücü bitti. Camimizi ibadete açamıyoruz. Vatandaşlar bizlere yardım yapsa camimizi bitireceğiz. Yoksa beş yıl daha böyle inşaat halinde kalır” diye konuştu. 

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 08:48:12
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 17:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?