1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

AB'den Midyat projelerine destek

Midyat Endüstri Meslek Lisesi’nin de projeye sunduğu “Gümüş İşlemeciliği ve Takı Tasarımında Modern Metodlar” projesi kabul edildi.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Leonardo da Vinci-LdV) Hareketlilik projesiyle ilgili 2006 yılı teklif çağrısı döneminde uygunluk kriterlerini karşılayan 2464 projeden 423’ü kabul edildi. 

Midyat Endüstri Meslek Lisesi’nin de projeye sunduğu “Gümüş İşlemeciliği ve Takı Tasarımında Modern Metodlar” projesi kabul edilen projeler arasında yer alıyor. 

Projenin kabul edilmesiyle okulda büyük bir sevinç yaşanırken, proje kapsamında okul Müdürü Turgut Mete, Müdür Yardımcısı Zekeriya Atilla ve öğretmenler Murat Seven, Uğur Emer, Özcan Meral, Muhammed Akıncı bilgi ve birikim alışverişi için İtalya’ya ziyarette bulunacaklar. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, “Avrupa Birliğinin çok büyük önem verdiği ve büyük paralar harcadığı değişim programları uzun süreden beri teşvik edilmesine rağmen bölgemizden projeler gönderilmemiştir. Okulumuzun bu projesinin kabul edilmesi başta Gümüş İşçiliği ve Takı Tasarımı başta Midyatımız olmak üzere genelde bölgemiz ve ülkemiz açısından İtalya’da ve Avrupada büyük bir tanıtım fırsatı doğmuştur.” dedi. 

Okul Müdürü Turgut Mete ise, “Bu proje ilçemizin tanıtılmasına ve mesleki eğitiminin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Midyat İlçesi ve çevresinin tarihi el sanatlarından birisi olan Telkari Gümüş İşlemeciliğini tanıtmak, bu sanatın süslemedeki yeri ve önemini konumlandırmak, çağımızın ve farklı ülkelerin takı tasarımı sanatlarını tanımak ve tanıtmak, zinet eşyaların yapımı ile ilgili gelişmeleri ve teknolojik gelişmeleri yakından görmek ve tanımak ve bu alandaki teknolojik gelişmeleri bölgemiz sanatları üzerinde uygulama olanaklarını bulacağız.” diye konuştu.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 08:51:12
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 16:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?