24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Ağardan Midyat’a çıkarma

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Midyat’ta partili belediye başkanlarını ziylaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
İl Kongresi için Mardin'e gelen Ağar, her gittiği yerde davul zurna eşliğinde karşılandı. Kesilen kurban ve boğaların kanları Ağar'ın anlına sürüldü. Kabala, Şenköy, Yolbaşı, Gelinkaya Beldeleri ve Midyat İlçe Belediyesine gelen Ağar, partililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. DYP'liler, davul zurna eşliğinde halay tuttular. Küçük çocuklar Ağar’ı çiçeklerle karşıladı. Bazı vatandaşlar ise DYP’nin sembolü olan Atlar’la Mehmet Ağar’ı karşıladılar ve "Başbakan Ağar" sloganları attılar.
 
Her gititiği beldede seçim otobüsünden partililere seslenen Ağar, Yolbaşı Beldesi'nde yaptığı konuşmada kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Seçimler biteli bir sene oldu. Daha çok seneler geçireceğiz inşallah. Sizlere gönülden bağlıyız. Yolbaşılı hemşerilerim kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla o kadar sıcaksınız ki bizler size en iyi iyi hizmeti sunmadığımız takdirde, Allah bize hiçbir makamı nasip etmesin" dedi.
 
Ağar, daha sonra DYP eski Milletvekili Veysi Şahin tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılmak üzere Midyat'a geldi. Midyat’ta da kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Ağar,
sabah saat 09:00’da Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ağar, daha sonra Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Veysi Şahin ve diğer partililerle birlikte tarihi değeri olan Midyat  Devlet Konukevini gezdi. Tarihi yapıdan çok etkilendiğini belirten Ağar, taş işlemeli nakışların  ise büyüleyici olduğunu söyledi.
 
Midyat Belediyesi'ni de ziyaret eden Mehmet Ağar, “Bu bölgelere çok sık geliyoruz. Bundan da inanılmaz haz alıyoruz. Midyat yıllardır il olma kapasitesinin üstündedir" dedi. İlçede çeşitli kültürlerin, farklı inançların yaşatıldığına değinen Ağar, şöyle konruştu:
 
"Bu bölgeler henüz istediği oranda ekonomik gelişmeyi sağlayabilmiş değildir. Bu meseleyi çözecek olan iktidar olmak isitiyoruz. Geçtiğimiz günlerde ben tekrar Habur’a gelmiştim. Sınırda 70 kilometrelik kuyruk vardı. Eskiden Habur sınır kapısının açılıp kapanmasına biz karar veriyorduk. AKP Hükemetinin döneminde ise Irak tarafı karar veriyor."
 
Midyat Belediye Başkanının çalışmaalarını öven Ağar, "Sokakları gezerken bunları gördüm. Acemiliğini geride bıraktı. Bu dönemde daha da başarılı olacak" diye konuştu.
Ağar, daha sonra partililerle birlikte Mardin İl Kongresi'ne katılmak üzere Midyat’tan ayrıldı.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 09:22:42
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 09:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?