16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Ağlatan tören

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Midyat Eğitim Biriminde eğitim gören öğrencilere düzenlenen törenle katılım belgesi verildi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 350 öğrencinin hazır bulunduğu törende duygulu anlar yaşandı. Belgelerini alan bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamayarak ağladıkları görüldü.

Törende bir konuşma yapan Midyat Birim Sorumlusu Kadir Kurt, birimde eğitim gören üyelerine katılım belgelerini vermekten duyduğu sevinci anlatamadığını dile getirerek, "Bizler bugün bu öğrencilerimizi mezun ettik ama önümüzdeki yıl daha çok gönüllü ve öğrenciyle eğitimimize devam edeceğiz.” dedi.

Kurt, bu toplantının bir ayrılık töreni olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Çocuklarımız yıl boyunca katıldıkları etkinlikler sonucunda çok hareketli bir sene geçirdiler ve birimde güzel bir eğitim aldılar. Kültür, sanat ve eğitim alanında bu öğrencilerimizi çok yönlü eğittik ve bu gün eğitimin sonuna geldik. Ama bizler bu öğrencilerimizden ayrılmıyoruz 20 Haziran’da tekrar bir araya gelerek yaz etkinliklerimizin startını vereceğiz”

"Çocuğu ödüllendirmek bu olsa gerek" diyen Kurt, önümüzdeki eğitim yılında 06-16 yaş arasındaki çocukları birimde görmek istediklerinin altını çizdi.

Tören sonunda üye 350 öğrenciye belgeleri gönüllüler, Özlem Aksin, Elif Atakul, Şükran Karagül, Ercan Genç, Bilal Akalan, Mukaddes Özaydın M. Ali Aslan, akif Akalan, Hıdır Çankaya, Yunus Acar tarafından verildi.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 09:15:36
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?