20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Bakan Babacan Midyat'a geldi

Mardin’de eşi Zeynep, oğlu Kerem, kızı Dilara, annesi Güner ve babası Hilmi Babacan ile birlikte gezi ve incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Ali Babacan, Midyat’a da geldi.

Bir süredir Mardin’de gezi ve görüşmeler yapan Devlet Bakanı Ali Babacan, 30 Ekim Cumartesi günü Midyat ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Eski Midyat Meydanı’nda vatandaşlarla bir süre sohbet eden Babacan, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “bölgede yeni yatırımların başladığını belirtti.

"Bölgedeki tarihi ve kültürel zenginliğin Türkiye ve dünyaya daha iyi anlatılması gerek. Ailece bölgeye bir ziyarette bulunduk. Herkesin gelip buraları görmesi gerek. Burası tarihi ve kültürel olarak en eski bölgelerimizden biri. Altyapı ve diğer çalışmalar yapıldığı sürece Türkiye’den ve dünyadan bölgeye ilgi daha çok artacaktır. Bölgede yeni yatırımlar başladı. Bunlar büyük yatırımlardır." Diye konuştu.daha sora Deyrulumur Manastırı’nı ziyaret eden Babacan, Metropolit Samuel Aktaş’tan Kilise hakkında bilgi aldı. Buradan ayrılan Babacan, karayoluyla Şanlıurfa’ya geçti

Halis İş
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 23:03:03
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 18:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?