16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

“Bakandan Söz Aldık”

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in Mardin’e gelişinde Midyat’ta yaşanan okul sıkıntısını Bakan Çelik’e ilettiklerini Bakan’ın da bu sıkıntının aşılması için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Kaymakam Yılmaz, “binası bulunmayan Anadolu Lisesi ve 100 kız ve 100 erkek kapasiteli bir öğrenci yurdunun yapımı, atıl durumda olan 75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) okul yemekhanesinin onarılarak Ticaret Lisesine çevrilmesi ile Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda yaşanan derslik sıkıntısının giderilmesi içinde taşınabilir derslik sözünü Bakan Çelik bizlere verdi. Binaların yapılması durumunda Midyat eğitimde çağ atlayacak” dedi.

Yılmaz, “yapılacak okullarla Midyat eğitimde çağ atlayacak, bir toplumun ilerlemesi ancak eğitimle olur. Okullarımızı Midyat’a kazandırırsak artık bu bölgede Midyat eğitimde söz sahibi olacak diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: Mevcut Kız Meslek Lisesi pansiyonu yetersiz kalıyor ve istediğimiz kadar öğrencileri köylerden şehre getiremiyoruz, hâlbuki büyük bir öğrenci yurdumuz bulunsa köylerdeki bütün kız çocuklarını okula kazandırabilirdik ama yatacak yerleri olmadığı için aileler kız çocuklarını göndermek istemiyorlar”

Mehmet Halis İş/ KentHaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 20:08:03
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 12:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?