24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Barodan Tepki

Midyat İlçesi'nde Hizbullah terör örgütünün, motosiklet kullanan iki kız öğrenciyi tehdit ettiği yönündeki iddialara, Mardin Barosu'ndan tepki geldi.

"Midyat'ın basit bir olaydan dolayı, terör örgütünün baskısı altındaymış ve güvenlik zafiyeti varmış gibi gösterilmesi, bir talihsizliktir" diyen Mardin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Çetin, vatandaşların da Midyat'ın bu şekilde gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduklarını savunarak, bu olayın aydınlanmasını istediklerini belirtti.

Mardin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Çetin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basında konunun manşetlere çıkarılmasının Midyatlı duyarlı vatandaşları harekete geçirdiğini belirterek, "Emekli öğretmen ve kızlarının, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri şikayet dilekçesini inceledim. Şikayet dilekçesinde, lise 9. sınıf öğrencisi Tuğba İleri'ye elektronik posta yoluyla Funda Geçer ismi ile 1 sayfalık e-mail gönderilmiştir. E-maili yazan kişinin Tuğba İleri ile gönül ilişkisinin olduğu anlaşılmaktadır. E-mail devrik cümlelerle, bazı satırlarında tehditkar, bazı satırlarında samimi duygularla yazılmıştır. E-mail'in sadece bir yerinde 'Hizbullah' sözcüğü geçmektedir. Tehdit Tuğba İleri'ye mutlaka tanıdığı biri tarafından gönderilmiştir. Yoksa meşhur olmayan, işyeri kartviziti bulunmayan bir lise öğrencisinin elektronik postasını başkaları nereden bilsin? Zaten mesajda bir kişinin adı ve soyadı geçmektedir. Tuğba İleri, şikayet dilekçesinde bu kişiyi tanıdığını söylemektedir. Olay, Cumhuriyet Savcılığı'na intikal etmiştir. Cumhuriyet Savcılığı, gerekli soruşturmayı yapmaktadır" dedi.
Söz konusu durumun tarihi ve turistik özelliğiyle tanınan ilçenin imajını bozmaya yönelik olduğunu öne süren Avukat Çetin, "Müşteki, olayı yargıya intikal ettirdikten sonra, henüz sanık veya sanıklar belirlenmeden ve hangi amaçla ve kim tarafından yazıldığı bilinmeden olayın basında abartılı şekilde verilmesi, ilçemizin imajını bozmaya yönelik olmuştur. Bölgemizde terörün en azgın olduğu dönemde dahi Midyat'ta Hizbullah veya PKK terör örgütleri toplumsal hayatta hiçbir zaman etkin olamamışlardır. Kaldı ki, yıllardan beri çevrede en sakin ve en emin yer olarak Midyat örnek gösterilmektedir. İlçenin basit bir olaydan dolayı, terör örgütünün baskısı altındaymış ve güvenlik zafiyeti varmış gibi gösterilmesi, bir talihsizliktir" diye konuştu.

"Emekli öğretmenin bu olayı abartılı şekilde basına yansıtmasındaki amacını anlayabilmiş değiliz" diyen Avukat Mehmet Çetin, "Adi bir olay, başka mecralara çekilmek istenmektedir. Son yıllarda yerli film ve televizyon dizilerinin platformu haline gelen ve günde yerli turistleri taşıyan ortalama 4 - 5 otobüsün uğrak yeri olan 'dinler ve diller şehri' Midyat'ın haksız yere imajının etkilenmesine sessiz kalmayacağız" açıklamasında bulundu.

Çetin, vatandaşların da Midyat'ın bu şekilde gündeme gelmesinden rahatsızlık duyduklarını savunarak, bu olayın aydınlanmasını istediklerini belirtti.

Selahattin Erol/ KentHaber/ Mİdyat
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 10:15:58
Güncelleme :31 Aralık 2005 Cumartesi 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydin bilgic IP: 82.205.199.xxx Tarih : 2.01.2006 12:18:07
Sayin avukat Cetinin belrttigi herseyi katiliyorum,yani adli makamlara intikal eden bir olayin medyaya bu sekilde yansitilmasi ve medyanin abartarak olayi kamuoyuna bu sekilde beyan etmesi hem midyatin imajina hemde midyatlilarin yasam tarzalarina bir hakarettir,olay basina yansidigindada yine KENTHABER araciligiyla bu olayin yansitilma biciminin yanlis oldugunu belirtmistim.bundan sonrakiu surecte yapilacak tek sey midyatin bozulan imajini tekrar duzeltip ve boyle olaylara mahal verilmemesidir,tum duyarli vatandaslarin tepkilerini bu sayfa araciligiyla dile getirmelerini rica ediyorum,midyatimiza sahip cikalim...