24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Başarılı kız öğrencilere Mercedes'ten destek

Mercedes- Benz Türk, 4 yılda 1000 kız öğrenciye teknik eğitim verecek. Eğitim sonunda ise başarılı öğrenciler işe alınacak. Bu proje kapsamında Midyat endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler de bu olanaktan yararlanacak.

Mercedes-Benz Türk ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen 'Her Kızımız Bir Yıldız' eğitim projesi kapsamında 4 yılda 1000 kız öğrenciye teknik eğitim verilecek. Eğitim sonunda ise başarılı öğrenciler Mercedes-Benz bünyesinde işe alınacak. 2004-2005 ders yılında gerçekleştirilen eğitim projesi ile her yıl 200 kız öğrenciye eğitim verilecek. Dört yıllık bu eğitim projesinin sonunda bin kız öğrenci motor, elektrik ve elektronik, torna/tesviye ve makine ressamlığı gibi branşlarda diploma almaya hak kazanacak.
 
Bu proje çerçevesinde Midyat endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim gören 12 kız öğrenciye Almanca dili eğitimi verilmeye başlandı. Almanca’yı öğretmek için  tüm araç ve gereçler Mercedes-Benz tarafından gönderilerek eğitim verilme sürecine geçildi. Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan dil kursunda hafta sonları 8 saat ders veriliyor. Dil kursunun yıl sonuna kadar devam edeceği bildirildi.
 
Endüstri Meslek Lisesi eğitimi sonrasında ise başarılı öğrenciler Mercedes-Benz bünyesinde, Hoşdere ve Aksaray fabrikalarında, servislerde ve yan sanayi şirketlerinde istihdam edilecek. "Her Kızımız Bir Yıldız" adını taşıyan projenin amacı, olanakları kısıtlı, ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmayı amaçlayan ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmek. Mercedes-Benz Türk, kız çocukların eğitime katılımını artırma ve eğitimde kız-erkek eşitliğine katkı sağlama çalışmaları kapsamında öncelikle teknik meslek lisesi öğrencilerine burs vererek, burslu kızlarına staj olanakları sağlayarak ve mezuniyet sonrasında da başarılı olanları şirket ihtiyaçları doğrultusunda istihdam ederek genç kızların teknik mesleklerde söz sahibi olmalarını sağlayacak.
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 09:15:32
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 10:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Endüstrinin düzene girmesini isteyen gizli adam IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.04.2005 16:10:05
Endüstri Meslek Lisesi Öğrencilere Hak Tanıyorda Bizim Okulda Öyle Birşey Olacağını Hiç Sanmıyorum Çünkü Herkes Kendi Çıkarı İçin Çabaladığı için Bizim Bağzı Hocalarımızda Onlardandır... Küçük bir Örnek vereyim :Diplomayı bile iki katı fiyatına satıyorlar. öyle birşey olabilirmi.. lütfen saygı duyalım....Bir an Düzene Girmesini İstiyoruz.. Ve okulda Dayak Yasak Olduğu halde bizimkiler hiç aldırmıyorlar bile.. Ama Lütfen Adım Gizli Kasın