15
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Belediyeden ağaç dikme şenliği

Midyat Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ağaç dikme şenliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şenlik, İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ile çok sayıda vatandaşın katılımayla gerçekleştirildi.
 
Dikilen ağaçların eskiden kimi şahıslar tarafından koparıldığını belirten Nasıroğlu, "Onlar kopardı, bizler tekrar diktik. Vatandaşlar da artık ağaçları korumaya başladı. Bu işin geleneği de ağacı korumak ve koparmamaktır. Midyatlılar, bu bilince varmıştır. Çocuklarımıza da bu bilinci vermeliyiz. Bunun için öğretmenlere büyük iş düşüyor" dedi.
 
Nasıroğlu, öğrencilere, "Kendinize kardeş ağaçlar seçin ve onları koruyun" tavsiyesinde bulundu. Bugüne kadar 250 bin ağaç diktiklerine işaret eden Nasıroğlu, "Bu sene yalnız nakliye parası için 40 milyar lira verdik. Türkiye’nin her yerinden ağaç çeşitlerini Midyat’a getirdik ve diktik . Şu anda isteyen herkese ağaç verebiliriz. Yeter ki ağacı eksin ve onu korusunlar" diye konuştu.
 
İlçe kaymakamı Mustafa Yılmaz ise  “Belediyemizin başlatmış olduğu ağaçlandırma şenliğine takdirle karşılıyoruz. Yeşil görmeyen göz, görme zevkinden mahrumdur. Tarihi dokuya sahip olan Midyat’ı güzelleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
 
Konuşmaların ardından Mem-u Zin halk oyunları ekibi, Güneydoğu Anadolu bölgesinin oyunlarından oluşan bir gösteri sergiledi. Daha sonra ağaç dikimine geçildi.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 17:00:34
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 10:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?