1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Belediye’den esnafa turizm şartnamesi

Midyat Belediyesi Zabıta Amirliği turizm sezonunun başlamasıyla esnafların mevcut eksiklerini gidermeleri için bildiri dağıttı. 

Zabıta Amirliği dağıttığı bildiride; esnaflara yaptıkları denetimlerde bir takım eksiklerinin bulunduğunu tespit ettiklerini, bunların giderilmesi için esnafları uyardı.Tespit edilen eksikliklerin giderilmemesi halinde 5393 sayılı belediye kanununun 14. madde gereğince yasal işlemin uygulanacağı açıklandı. 

Bildiride, lokanta, fırın, otel ve pastanelerin daha temiz ve kaliteli hizmet vermesi, açıkta yiyecek ve içecek satılmaması, kasaplar çarşısında yaşanan mevcut durumun insan sağlığı açısından iyi bir noktada olmadığı ve bu çarşıda mutlaka hijyene ve görüntüye dikkat edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapıldı. 

Belediye ekiplerinin yaptığı incelemelerde esnafların üstü kapalı çöp bidonu bulundurmadıkları, çevre temizliğine riayet etmeyerek iş yerlerine ait çöpleri cadde üzerine attıkları, işyeri kapıları üzerinde bulunan bez gölgeliklerinin eskimiş ve yıpranmış olduğu bunun da çarşının estetik manzarasını bozulduğu tespit edildi.

Belediye tarafından dağıtılan bildiride şu hususların altı çizildi; işyeri sahiplerinin rengarenk tabelalarını düzenli hale getirerek tarihi yapıların önünde ve caddelerde çirkin görüntülerin oluşmasını engellenmesi gerekmektedir. 

Öte yandan incelemeler sonucunda bazı esnafların “iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı” olmadan iş yerleri açıp çalıştırdıkları ve bu işyerlerinde kaçak su kullandıkları tespit edildi. Bazı esnafların da yaya kaldırımlarına tezgah veya eşya bırakarak kaldırımları işgal ederek yaya geçitlerini zorlaştırdıkları tespit edildi.

Şehir içi minibüsleri ile halk otobüslerinin durak dışında her yerde durarak yolcu almaları, duraklarda uzun süre bekleyerek yolcuların zaman israfına da sebebiyet verdikleri ve bu davranışlarıyla trafiği de tehlikeye sokmakta oldukları belirtilen hususlar arasında yer aldı..
Belediyenin önerileri arasında, ticari taksilere önem verilmesi, tarifelerin tek tip olması, şehir girişlerinde ve şehir içerisinde bulunan tabela ve raklam panolarının düzgün bir şekilde ve görüntü kirliliği yaratmayacak şekilde elden geçirilerek boyanmaları, ana cadde üzerinde bulunan bina ve dükkanların dış cephelerinin ilçenin taş mimarisine uygun hale getirilmelesi tanıtım ve turizm açısından büyük önemde oldukları, hediyelik eşya sektörünün genişletilmesi gerektiği ve bu alanda da mesafe alınması gerektiği gibi geleceğe yönelik pek çok noktanın altı çizildi.
Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 08:56:36
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 16:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?