1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

“Bir taşta siz koyun"

Midyat Kültür, Sanat, Yardımlaşma, Turizm ve Çevre Derneği (MİDER) olarak bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Kampanyamızın başlığından anlaşılacağı üzere, engel olmak için değil çocuklarımıza gelecek hazırlamak üzere “Bir taşta siz koyun” çağrımıza desteğinizi bekliyoruz.

Türkiye’de ilköğretim çağında olup ta okula gitmeyen yaklaşık 1 milyon çocuk vardır. İlköğretim düzeyinde okullulaşmada cinsiyetler arasındaki fark %7’dir. Başka bir deyişle, ilköğretim çağında olup da okula gitmeyen kız çocuk sayısı aynı durumdaki erkek çocuk sayısından 600,000 daha fazladır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bu durum daha da vahim boyutlardır. Birçok köyde okul bulunmamaktadır.

Eğitimin önemi hiç kuşkusuz herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte eğitimin her alanında büyük seferberlikler başlatılmış ve önemli neticeler de alınmıştır. Fakat günümüzde gerek genç nüfusumuzun fazlalığı, gerek iç göçler ve gerekse okullaşma oranındaki yükselen hedeflerin tutturulmasında eğitimde çözüm bekleyen kapasite ve nitelik sorunlarımız vardır. Eğitim sorunlarımızın çözümü için eğitimin her kademesinde (Okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar) okul, bina ve eğitim materyallerine ihtiyacımız var. Bu ihtiyaçlarımızı giderebilirsek eğitim sorunlarımızın en azından niceliksel boyutunu çözmüş olacağız. Sadece bina yaparak eğitimin kalitesini arttırmak mümkün değildir ama bina olmadan eğitim zaten hiç olmuyor. Bu nedenle öncelikle okulların fiziksel ve donanımsal ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor.

Midyat Kültür, Sanat, Yardımlaşma, Turizm ve Çevre Derneği (MİDER) olarak bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Kampanyamızın başlığından anlaşılacağı üzere, engel olmak için değil çocuklarımıza gelecek hazırlamak üzere “Bir taşta siz koyun” çağrımıza desteğinizi bekliyoruz. Amaç eğitim ve sadece bu yoksulluk içinde okuyan çocukları diğer öğrencilerimizle eşit koşulları sağlayabilmek ve onların da fırsat eşitliğinden yararlanmalarını sağlamaktır. Ayrıca eğitim fırsatı bulamayan çocuklarımıza özellikle kız çocuklarımıza bu fırsatı, okul bulunmayan köylerde sağlayabilmektir.

Dernek olarak özellikle okul bulunmayan köy ve mezraları hedef seçmiş bulunmaktayız. Kendi geçimlerini bile sağlayamayacak durumda olan bu köylerimizde yaşayan çocuklarımıza en doğal hakları olan eğitim hakkını hep beraber sağlayalım. Siz bize bu konuda yardım edecek olursanız bizleri çok mutlu edeceksiniz. İlk aşamada Midyat’a bağlı Başyurt köyünün Kuyucak mezrasına (Çalke Gundo) 2 derslikli bir okul ve öğretmen lojmanı yapılması hedeflenmiştir. Bu çocukların Midyat’ın köylerinden geleceğe katkı yapabilmeleri için bir fırsat verirseniz, eminiz ki, geleceği sağlam temeller üzerine kuracaklardır. Bu vesileyle, hayırsever vatandaşlarımızı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz. Lütfen bu duyurumuzu her tarafa iletiniz.
En içten saygılarımızla…
                                                                                                              Dernek yönetim kurulu adına
                                                                                                                       Eczacı Ünal GÜNEL 
                                                                                                                           MİDER Başkanı


Bağışlarınız için hesap numaraları:
T.C. Ziraat Bankası: 434 258 98 (Midyat Şubesi)
Halk Bankası: 160 000 18 (Midyat Şubesi)
İş Bankası: 246 272 (Midyat Şubesi)

Dernek Adresi:
Işıklar Mah. Şen Sokak No:32
Midyat-MARDİN
Dernek Telefonu: 0 482 464 00 46
Dernek başkanı cep telefonu: 0 533 368 49 59


Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 16:18:52
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 17:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?