22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

'Biz de okumak istiyoruz'

Midyat'a bağlı Barıştepe İlköğretim Okulu'nda okuyan 8. sınıf öğrencileri, Midyat’a gelerek Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret ettiler.

İlköğretimi bitirdikten sonra ailelerinin ikna edilmesi halinde liseye devam edeceklerini belirten kız öğrenciler, Kız Meslek Lisesi Müdiresi Hicran Sayılkan’dan okulla ilgili bilgiler alarak, liseye bu okulda devam etmek istediklerini ifade ettiler.

Şu an Kız Meslek Lisesi 9. sınıfta eğitimine devam eden Ayfer Kaya ile aynı köyden olduklarını belirten kız öğrenciler, "Onun bize verdiği bilgilerden etkilendik. Biz de bu okulda okumak istiyoruz" dediler.

Ailelerinin kendilerini okula göndermek istemediğini belirten kız öğrenciler, "Onları ikna etmek için elimizden geleni yapacağız. Lisenin ortamından çok etkilendik. Eğitimimize devam etmek için bütün yollara başvuracağız" diye konuştular.

Barıştepe İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Halil Efetürk de "Kızlarımızın okumak istemeleri çok anlamlı ama aileleri bir takım bahaneler öne sürerek onların önünü kapatıyorlar" dedi. Kızların mutlaka okumaları gerektiğine işaret eden Efetürk, "Aileleri ikna etmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. 

Kız Meslek Lisesi Müdürü Hicran Sayıklan ise kız öğrencilerin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, "Okulumuzun vizyonu, çağdaş Türkiye’nin çağdaş kızlarını yetiştirmektir. Burada kırsal kesimden gelerek okuyan öğrencilerimizin var. Bingöl, Hakkari ve Tunceli’den gelenler var. Bu kızların, maddi imkânsızlıklar ve konaklama sıkıntısından dolayı okuyamayan kızlarımıza örnek olmasını diliyorum" dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 12:21:00
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 11:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?