1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Buluşma noktaları Midyat oldu

Birisi Ayınvertli diğeri de Gürgentepeli. Her ikisi de 1975 yılında çeşitli nedenlerle İstanbul’a göç etmişler. İki farklı dine mensup, iki kız arkadaşın İlkokul birinci sınıfta başlayan arkadaşlıkları 20 yıl sonra, diller ve dinler diyarı Midyat'ta perçinlendi.

Midyat İlçesine bağlı Ayınvert köyünde ikamet eden ve Süryani bir ailenin çocuğu olan Reyhan Aydın (37) ile Ordu ili Gürgentepe ilçesinde ikamet eden Müslüman bir ailenin çocuğu olan Aynur Erel'in (38) arkadaşlıkları bundan 20 yıl önce İstanbul’da başlamış.

ilkokula aynı sınıfta başlayan  ve arkadaşlıkları 5. sınıfa kadar devam eden ikilinin yolları Reyhan Aydın'ın Belçika’ya göç etmesiyle ayrılıkla sonuçlanmış

Aradan geçen 20 yıllık zaman içinde birbirlerine karşı duydukları özlemlerini, telefonlaşıp, mektuplaşarak gideren arkadaşlar, 20 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz hafta Midyat’ta buluştu.

Arkadaşına sarılarak gözyaşları içinde konuşan Aynur Erel, “Bu bir rüya. Çok sevinçliyim. Arkadaşımın memleketinde olmak bir başka güzel. Buraların doğal güzelliği hiç bozulmamış. Bu doğal güzellik içinde yılların birikmiş özlemini gideriyoruz” dedi.

Reyhan Aydın ise, “Birbirimizi görünce sevinçten ağladık. 20 yıl sonra tekrar bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Birbirlerini tekrar görme sevinciyle gözyaşına boğulan arkadaşlar, arkadaşlıklarının ömürlerinin sonuna kadar sürmesi için topluca dua ettiler.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 15:46:33
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 17:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?