24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Büyük yatırım 150 milyara takıldı

Midyat’ın 2 km. güneyinde  6 bin metrekare alan üzerine kurulu çiftlik  bin 170 metrekare kümes alanıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en büyük, Türkiye’de ise ilk üçe girebilecek bir proje olmasına rağmen, 150 milyar lira bulunamaması yüzünden bitirilemiyor.
 
Şuana kadar yaklaşık 1 trilyon lira harcama yapılan çiftlik, 45 bin civciv yetiştirme kapasitesine sahip.
 
New Midyat Ltd. Ştd. Müdürü ve Çiftlik sahibi Azem Alper konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla kurduğu çiftlikte şu ana kadar yaklaşık 1 trilyon lira harcama yaptığını,  bu süreçte devlet kredisi kullanmayarak çiftliği bu seviyeye getirdiğini belirtti.
 
Tüm birikimini bu işe harcadığını, ancak artık gücünün tükendiğini belirten Alper, şöyle devam etti.
 
“Bu büyük yatırıma herşeyimi harcadım. Otomatik yem makinesini almak ve diğer bazı küçük noksanlıkları gidermek için şu an sadece  150 milyar liraya ihtiyacım var. Otomatik Ancak bu para bendi mevcut olmadığı için çiftliğimizi faaliyete sokamıyoruz. Çiftliğimiz faaliyete girdiği zaman burada en az 30 personel çalıştırarak işsiz gençlerimizi iş sahası da açmış olacağız. Amacımız, bölge insanından kazandığımız parayı, yine bölgemize dağıtacağız. Bizim insanımızın bu gibi yatırımlara çok ihtiyacı var. Bu bölgeye kimse yatırım yapmak istemiyor. Ben , doğup büyüdüğüm memleketime bir tesis kurmayı daha uygun buldum”
 
Hedefinin ilkbaharda çiftliği faaliyete sokmak olduğunu belirten iş adamı, devlet büyüklerinden bu konuda duyarlı davranmalarını, devletten sağlanacak 150 milyarlık krediyle bölgeyle birlikte komşu ülkelere de tavuklarımızı pazarlamayı düşündüğü ifade etti.
M. Halis İş-Kenthaber/Mardin/Midyat
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 08:20:02
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 16:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?