31
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Büyükelçi Ricciardone Midyat'ta

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE MİDYAT'A GELDİ

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Dr. Marie Ricciardone ile birlikte Midyat'a geldi.

Francis Ricciardone, bin 600 yıllık Deyrulumur Manastırı'nı ziyaret ederek yetkililerle basına kapalı olarak görüştü. Büyükelçi Ricciardone'yi Metropolit Samuel Aktaş, Mardin Baro eski başkanı Mahmut Güven, Deyrulumur (Morgabriyel) vakfı başkanı Kuryakus Ergün ve manastırda görevli papaz ve rahipler alkışlar ile karşıladı. Manastırı gezen Büyükelçi Francis Ricciardone, ayin yapılan bölümde bulunan altın işlemeli mihrap ve ikonaları inceledi. Ruhani liderlerin mezarlarının bulunduğu bölümü ziyaret eden

Büyükelçi Ricciardone, mum yaktı ve dünya barışı için dileklerde bulundu. Büyükelçi Francis Ricciardone, metropolit Samuel Aktaş ile görüşmesinden sonra Manastır avlusunda bansı mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bölgeyi daha yakından tanımak amacı ile ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Ricciardone, daha önce Adana'da görev yaptığını dile getirdi. Büyükelçi Ricciardone, "Türkiye'nin doğusunda görev yaptım. Kızımız burada doğdu. Daha öncede Mardin'e geldik. Midyat'a ilk defa geliyoruz. Tarihi çok seviyoruz. Seyahat ve turizmi çok seviyoruz. Hem turizm hem iş alanlarını desteklemek istiyoruz. Özellikle bu yer bu manastır bizim için çok önemli. Çok ilginç bir yer, hem tarih bakımından hem insanlık bakımından, inanç bakımından insanlık için, Hıristiyan ve Müslümanlar için önemli bir hazine. Bir mücevher gibidir. Burayı iyi korumak lazım" dedi. şeklinde konuştu.

"SURİYE, HALKINA KARŞI ŞİDDETİ DURDURSUN"

Bir gazetecinin Suriye'deki olayları nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki sorusuna Büyükelçi Francis, ABD'nin bu konudaki bakış açısının belli olduğunun altını çizerek, "Bu konuda bakışımız bellidir. Suriye hükümetinin kendi halkına derhal şiddeti durdurması gerekir" dedi.

Türkiye'deki seçimleri ve meclisin boykot edilme konusunu nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki başka bir soruya ise bunun Türkiye'nin iç politika sorunu olduğunu belirterek, değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.

Büyükelçi, daha sonra Devlet Konuk Evi'ni dolaştı. Buradan Shmayaa Butik Oteli'ne geçen Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi Dr. Marie Ricciardone, katori taşından yapılmış evleri inceleme fırsatını yakından gördü. Ricciardone, Midyat'a hayran kaldıklarını ve bir dahaki gelişlerinde ilçede kalmak istediklerini dile getirdi. Ardından Telkari Çarşısı'nı dolaşan heyet, bir gümüş atölyesinde gümüş işleyen ustalara hayranlığını dile getirdi. Buradan da bir iş yerini dolaşan heyet, Mahmut Aykat isimli işletme

sahibinden telkari işlemeli gümüş tesbih hediye aldı. Çok mutlu olduğunu belirten Büyükelçisi Francis ve eşi Dr. Marie Ricciardone, ardından Midyat'tan Mardin'e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Büyükelçinin Mardin'de Vali Turhan Ayvaz ve Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret ettikten sonra Şanlıurfa'ya gidecekleri öğrenildi.

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE MİDYAT'A GELDİ
ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE MİDYAT'A GELDİ
ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE MİDYAT'A GELDİ
ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE MİDYAT'A GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 17:37:00
Güncelleme :29 Haziran 2011 Çarşamba 23:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?