23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Çanakkale Zaferi törenle kutlandı

Çanakkale destanı, Midyat’ta düzenlenen anma töreniyle bir kez daha beyinlerde canlandı.
 
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve Fahrettin Önen İlköğretim Okulu Müzik Korosu'nun, müzik Öğretmeni Burcu Gökkaya yönetiminde okuduğu İstiklal Marşıyla devam etti.
 
Garnizon komutanlığından Piyade Yüzbaşı Yusuf Gündoğdu törende yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz vatan, millet, görev, şeref, namus ve barış yolunda öldüler ve yazdıkları destanlarla en

yüksek mertebeye ulaştılar. Dünya tarihine kazandırdıkları bu destanlar dünya durdukça yaşayacak ve bizler içinde ilham kaynağı olacaktır" dedi.
 
Aziz Önen Lisesi Tarih Öğretmeni Behçet Arbağ ise “Şehitlerimiz bu savaşta 'Kahramanlar Ölmez Çanakkale geçilmez' sözünü yaşattılar; Yüzyıllarca yaşatacaklar. Onlar vatanı, bayrağı, namus bildiler ve çiğnetmediler” diye konuştu.
 
Tören, öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti. Daha sonra Fahrettin Önen İlköğretim Okulu Müzik Korosu, Müzik Öğretmenleri Burcu Gökkaya yönetiminde günün anlamıyla ilgili şarkılar okudu.
 
Çanakkale Zaferi'nin 90. yıldönümü kutlamalarına İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kudret Erkan, Belediye Başkan Vekili M. Necat Güneştan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, daire amirleri sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.
 
Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 08:53:37
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 13:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?