1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

ÇATOM sergisi hayran bıraktı

Midyat Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)’da kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar Ankara’da sergilendi. Kursiyerlerin yaklaşık 8 aydan beri yaptığı çalışmalar, Ankara’da düzenlenen sergide görücüye çıktı.

Organizatörlüğünü Mardin ÇATOM’un yaptığı sergide Mardin, Midyat ve Dargeçit’teki ÇATOM yöneticileri giderek kursiyerlerini yapmış oldukları çalışmalar yer aldı.

Ak Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri ile Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez’in açılışını yaptığı sergide el işlemeli kilimler, halılar, gümüş işleme çalışmaları, boncuklu takılar, el işleme patikler, çorap, çanta, yazmalar, fiskos, masa örtüleri ipekten yapılan oyuncaklar büyük ilgi gördü.

Ankara’da 5 gün kalan Pınar Başar ile Leyla Özçelik’ 100’e yakın kilimin satıldığı sergide diğer ürünlere de büyük rağbet olduğunu belirterek, kursiyer kızların yaptığı çalışmaların bu derece ilgi görmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Pınar Başar Yaptığı açıklamada, “Bizler ilk kez gittiğimiz bir sergide rekor kırarak malzemelerimizin hemen hepsini sattık. Kızlarımızın el emeği göz nuru çalışmalarının alınması hem bizleri hem onları çok sevindirdi çünkü kızlarımız bu kursa büyük emek harcamışlar, Ürünlerinin böyle ilgi görüp, satılmasıı onları daha çok teşvik edecektir” dedi.

Leyla Çelik ise, “bizler sadece sergiye katılmadık. Burada sergiyi gezmeye gelen ziyaretçilere Midyat’ı da tanıttık. Buraya gelen pekçok kimse, en kısa zamanda Midyat’ı görmek istediklerini belirtti. Bizlere ilgi çok büyüktü ve bu bizi son derece sevindirdi. Yaptığımız kilimlerin hepsi tükendi ve özellikle yabancı ziyaretçilerden siparişler aldık en kısa zamanda bu siparişleri de bitirerek sahiplerine ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 15:28:23
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 18:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?