23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Çatom’da yılsonu sergisi

Midyat Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) yıl boyunca yaptıkları çalışmalarını sergi açarak halkın beğenisine sundular. 8 aylık çalışma sonrasında genç kızlar el emeği göz nuru çalışmalarını görücüye çıkardı.

Serginin açılışına Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Midyat Kızılay Şubesi Başkanı Ünal Günel ile çok sayıda vatandaş katıldığı serginin açılışını Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz yaptı.

Çatom Sorumlusu Gülten Yılmaz, “Çatomun amaçlarından bir tanesi genç kızların ve bayanların el becerilerini geliştirmek ve eğitmek bizler bu amaçla yola çıkarak dikiş-nakış, el işi ve halıcılık kursları açarak Midyat’ta birçok genç kızımızı eğittik ve meslek sahibi yaptık. Bir başka amacımızda genç kızlarımızın düşük bir ücretle gittikleri çapa, pamuk ve fındık toplama işinden kurtarmaktı. Bu amacımıza da ulaştık” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, “Çatom’lar bulundukları yerlerin birer kültür merkezleri gibi çalışarak zamanında gerekli eğitim alamamış ve meslek sahibi olamamış genç kızlarımızı ve bayanlarımızı eğitiyor ve meslek sahibi yapıyorlar. Eğitim gören kursiyerler yaptıkları çalışmaları satarak ailelerine ekonomik açıdan büyük katkı sağlıyorlar” diye konuştu. 

Kaymakam Yılmaz, el işlemeli nevresim takımı alarak “Devlet Konuk Evi”ndeki yataklar için kullanılacağını söyledi.

Sergide, meşrufat, pike, mutfak takımları, el işlemeleri, takılar, kilimler, örtüler, yazmalar, süs eşyaları yatak örtüleri, nevresim takımları yastık kılıfları, havlular görücüye çıktı.

Öte Yandan sergiyi gezmeye Dargeçit Kaymakamı Tahsin Aksu’nun eşleri Elif Aksu, Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz, Çatom öğretmeleri ve kursiyerler sergiyi gezdiler.

Serginin 5 gün açık kalacağı ve sergilenen çalışmaların satılacağı bildirildi.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 22:57:20
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 19:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?