18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Cezaevinde 'ÖSS' hazırlığı

MİDYAT CEZAEVİ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR ÖSS'YE HAZIRLANIYOR

Marfin'in Midyat ilçesindeki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 18 mahkum ve tutuklu Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) hazırlık kursuna katılıyor.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel; Halk Eğitim Merkezi ve M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü iş birliğiyle oluşturulan kursun açılışında, mahkumlara, ''ÖSS'yi kazanmanız durumunda size gereken desteği vereceğiz" dedi.

Kursa katılacak 18 tutuklu ve hükümlüye başarılar dileyen Başsavcı Temizel, "Amacımız tutuklu ve hükümlüleri topluma kazandırmaktır. Çeşitli kursların yanında Türkiye'de belki de bir ilk olan mahkûmlar için ÖSS' hazırlık kursunu açtık" diye konuştu.

Aynı cezaevinde açılan telkari gümüş işleme kursunu başarıyla tamamlayan 30 mahkuma da sertifikaları törenle verildi.

Merkezi İstanbul'da olan bir kuyumculuk firması tarafından 30 mahkuma gümüş telkari sanatı öğretilirken sertifikalarını alan mahkumlar gümüş telkari ustası oldular.

 

MORAL GÜNÜ DÜZENLENDİ

Öte yadan Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı mahkumlar için bir müzikli eğlence programı gerçekleştirildi. Cezaevi kapalı spor salonunda gerçekleşen eğlencede renkli anlar yaşandı.

Canlı müzik ile unutulmaz anlar yaşayan mahkumlar, Cizreli Asker'in Türkçe ve Kürtçe şarkıları eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Etkinliği tertip ettiği için cezaevi yönetimini tebrik ettiğini belirten Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay ise, "Arkadaşlarımızı topluma kazandırmak adına moral olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Düzenlenen tören ve eğlencelerden mutlu olan yaklaşık 350 tutuklu ve hükümlü yetkililere teşekkürlerini iletti.

Müzik ziyafetinde, çok mutlu olduklarını belirten kader mahkumlarından Naif Yağşi ve Faruk Tekin, "5 yıldır buradayız. Bize bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederiz. Kendimizi dışarıda hissettik ve hayata daha da umutla bakmamıza vesile oldu. Bunu tertip eden bütün yetkililere ve cezaevi yönetimine çok teşekkür ederiz. Sık sık bu tür etkinliklerin yapılamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Midyat kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan törenlere; Başsavcı Yavuz Temizel'in yanı sıra Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, Cezaevi Savcısı Selim Uzun, Cezaevi Müdürü Seyhan Erdoğan, Grand Estel Otel Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yücel, infaz koruma memurları ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

MİDYAT CEZAEVİ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR ÖSS'YE HAZIRLANIYOR
MİDYAT CEZAEVİ'NDE HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR ÖSS'YE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:43:03
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 16:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?