1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Çocukların sergisi, büyük beğeni topladı

Okulların kapanmasına az bir sürenin kaldığı şu günlerde, Midyatlı öğrenciler, resim ve iş eğitimi derslerinde yaptıkları çalışmaları sergilemeye başladı.

Gazi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda okuyan 2. kademe 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmalar, sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni topladı.


İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman İlge, Okul Müdürü Zeki Öztaş, Müdür Yardımcısı Orhan Şaşmaz, İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şefik Evsen ile birlikte serginin açılışını yaptılar. Sergiyi gezen müdürler, öğrencilerin yapmış oldukları çalışmaları çok beğendiklerini ifade ettiler.
Sergide portreler, püskürtme resimler, sulu boya, kolaj ve yağlı boya çalışmaları ile maket evler ve araçların bulunduğu yaklaşık 200 çalışma yer alıyor.

Resim öğretmeni Mehmet Fatih Ayaz, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve duygularını yansıtan bu eserlerin önemine değindi. Şerif Kök, Fatma Yalçın, Yasin Kılıç, Metin Çiçek ve Mahsum Acar’ın sergiye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Ayaz, "Bu öğrencilerimiz çok başarılı. Ellerini iyi kullanıyorlar. Kendilerini bu alanda geliştirdikleri takdirde, hepsi birer büyük resim sanatçısı adayı olabilir" dedi. Serginin Cuma gününe kadar açık olacağı, görmek isteyen herkesin ücretsiz gezebileceği bildirildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 08:26:34
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 09:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?